Les residències del Berguedà reben quilos de cireres collides al Baix Segre per reconèixer la lluita contra la Covid-19

Les residències de gent gran del Berguedà han rebut aquesta setmana cireres collides hores abans a Seròs, al Baix Segre. És la iniciativa ‘Gràcies des del Baix Segre’, que han impulsat conjuntament els Departaments d’Agricultura, Salut i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. L’objectiu de la campanya és reconèixer i agrair el sobreesforç que tant el personal de residències com els usuaris han fet per combatre i superar la Covid-19.
Aquest dijous, 20 de maig, es van entregar cireres, per exemple, a la residència de Les Germanetes de Berga. En l’acte d’entrega hi va participar el director dels Serveis Territorials d’Agricultura a la Catalunya central, Ramon Lletjós, i la subdirectora general de Coordinació de Salut Pública a la Catalunya central, Imma Cervós. Tots dos van coincidir en reivindicar que la campanya és transversal i casa dos elements importants per al benestar de la societat com són la nutrició i la salut.
Lletjós va explicar que les cireres que dijous a l’hora de dinar arribaven a Les Germanetes, havien estat collides a les 10 del matí d’arbres de Seròs. N’han arribat uns 500 quilos al Berguedà, dividits en caixes de 5 kg i posats al plat de la gent de les residències en racions de 200 grams. Al Berguedà, i també al Solsonès, hi han arribat cireres, però la campanya fa mesos que camina i, per exemple, el mes de desembre va portar taronges i mandarines a les Terres de l’Ebre i, mesos més tard, calçots al Tarragonès.
Des de Salut Pública, Imma Cervós va celebrar que la campanya ‘Gràcies des del Baix Segre’ posi en relleu “el paper essencial que ha tingut el sector primari durant la pandèmia, ja que han estat els encarregats de servir productes frescos a persones mentre estaven confinades a casa”. Cervós va afegir que la campanya també transmet la idea de sostenibilitat i producte de proximitat, i en el cas del Berguedà serveix per visibilitzar un producte, la cirera, que “és sinònim de plaer i de temps de felicitat”.
En aquest sentit, sor Ana Isabel Jiménez, en representació de la residència de Les Germanetes, va assegurar en el moment de rebre les cireres que són un producte que porta molts records a la gent gran de les residències: “Els transporta a mesos d’alegria, i ho agraeixen molt, després de tot el que han passat”.

X