Els Castellers de Berga impulsen un programa cultural propi per Corpus amb activitats en 4 dels 5 dies de Patum

Els Castellers de Berga impulsen el seu propi programa cultural de Corpus. La colla dona continuïtat, també per Corpus, a l’Acció Cultural Berguedana, el seu projecte per seguir activa malgrat la interrupció de l’activitat castellera a causa de la Covid-19. En concret, organitzen fins a quatre activitats durant els cinc dies de Patum. Hi haurà cultura impulsada pels Castellers cada dia excepte divendres.
El president de l’entitat, Ignasi Ballús, ha explicat en roda de premsa que l’Acció Cultural Berguedana està sent un èxit perquè, de moment, ja ha atret més de 1.000 espectadors al Cine Catalunya. Ballús, a més, ha celebrat que durant els mesos de pandèmia, els Castellers han afinat la política financera al detall, fet que, en aquests moments, permet seguir en una situació econòmica pràcticament calcada a la d’abans de la Covid-19. “Si no ho haguéssim fet, probablement ara estaríem amorrats a terra”, ha confessat, tot afegint que “no hem guanyat diners, perquè no és aquesta la idea, però tampoc n’hem perdut”.
L’Acció Cultural Berguedana ha estat una de les potes que ha fet possible aquesta fita. I la bona acollida que ha tingut aquesta primavera dona forces a la colla per donar-li continuïtat. Per aquest Corpus, els Castellers portaran un salt de Patum al cine, en format jazz, de la mà de Xavi Guitó. També organitzen dos concerts en sintonia amb la Televisió del Berguedà i les cobles Pirineu i Ciutat, tant per dijous (Cobla Pirineu) com per diumenge (Cobla Ciutat). Aquestes actuacions es podran seguir en viu al Cine Catalunya o des de casa, en una emissió en directe per Televisió del Berguedà, que oferirà imatges inèdites d’un salt de Patum.
A banda, dissabte hi haurà doble oferta, amb l’espectacle infantil ‘Somnis de sorra’ al Teatre Municipal, a mig matí; i el concert de música electrònica en euskera ‘Zetak’ a les 7 de la tarda.
Les entrades per a totes les activitats es poden comprar al lloc web dels Castellers de Berga.

DIMECRES 2

La Patum en Jazz | Xavi Guitó
Un salt de Patum complet des de l’òptica del jazz. Xavi Guitó, compositor de l’obra i pianista, juntament amb un quintet ideat per l’ocasió transmetrà l’essència de la festa des dels turcs i cavallets als tirabols.
CINE CATALUNYA 19.00 h | 10 €

DIJOUS 3

Patum de cine | Cobla Pirineu i Televisió del Berguedà
Una espectacular projecció d’un salt de Patum complet en pantalla de cine i música en directe a càrrec de la Cobla Pirineu.
CINE CATALUNYA 19.15 h | 12 €

DISSABTE 5

Somnis de sorra | Ytuquepintas
El somni d’un infant es converteix en viatge per la nostra cultura popular passant també per la Patum. La música en directe i la projecció de diverses escenes fetes amb dibuixos de sorra elaborades al moment et faran viure una experiència artística impressionant.
TEATRE MUNICIPAL 11.30 h | 6 € – 10 €
Zetak | Zeinen Ederra Izango Den
Zetak és un projecte de música electrònica en euskera que neix de la mà del sempre inquiet Pello Reparaz. Després de la seva exitosa trajectòria amb Vendetta canvia radicalment de registre amb un projecte espectacular.
CINE CATALUNYA 19.00 h | 13 €

DIUMENGE 6

Patum de cine | Cobla Ciutat i Televisió del Berguedà
Una espectacular projecció d’un salt de Patum complet en pantalla de cine i música en directe a càrrec de la Cobla Ciutat de Berga.
CINE CATALUNYA 19.15 h | 12 €

X