L’hospital de Berga estrena un cambra per fer espirometries reduint el risc de contagi de Covid-19

L’hospital de Berga compta des de fa uns dies amb un nou equipament per poder realitzar espirometries. És una cabina aïllada que compleix totes les condicions necessàries per evitar o, com a mínim, minimitzar la propagació de la Covid-19. Fins ara les espirometries no es podien fer a Berga perquè, amb la pandèmia, no es podien complir les condicions per evitar la transmissió del virus.
L’espirometria és una prova diagnòstica per a malalties respiratòries com l’asma o la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), que consisteix a bufar en un tub.  Per poder-les realitzar amb la màxima seguretat, el servei de manteniment de l’hospital ha creat una cabina tancada i aïllada, amb un sistema de ventilació constant que minimitza el risc de contagi perquè renova l’aire més d’una dotzena de vegades cada hora.
A més, és una cambra amb pressió negativa, és a dir que impedeix que l’aire que hi ha dins pugui sortir cap a l’exterior i disposa d’un sistema d’alarma que s’activaria en cas que les condicions de l’aire no fossin les adequades.
Aquest nou equipament aporta seguretat tant als professionals que realitzen la prova com als usuaris i als pacients que són a la sala d’espera.