“Avià avui es converteix en la capital del país en biologia de l’hàbitat i eficiència energètica”

Avià és, des d’aquest divendres, “la capital del país en biologia de l’hàbitat i eficiència energètica”. Així ho ha proclamat la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que ha estat l’encarregada de donar per inaugurada Firhàbitat, la primera fira centrada exclusivament en la bioconstrucció i l’eficiència energètica. La consellera, a més, ha encoratjat la patronal d’empresaris (ACEB) –principal organitzadora de la fira- a seguir apostant per fer-la a Avià cada any: “Aquesta fira s’ha de fer indubtablement a Avià, perquè la capital ha de seguir sent Avià”.
Jordà ha fet el discurs central de l’acte d’inauguració d’una fira que aplegarà més d’una trentena d’estands d’empreses d’arreu de l’Estat, a tocar del camp municipal d’Avià. La consellera ha assegurat que la fira serà “un aparador” però també “un espai de reflexió i intercanvi d’idees”, ja que –segons diu- la bioconstrucció també va de “generar consciència i deixar empremta”. Per a Jordà, Firhàbitat “és l’altaveu perfecte per aconseguir-ho”.
També han participat en els parlaments de la inauguració el president de la patronal d’empresaris, Josep Maria Serarols, i l’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal. Serarols ha explicat que Firhàbitat és un bon punt d’inflexió per “revertir la tendència i que el Berguedà deixi de ser un exportador de talent per passar a ser un pol d’atracció”. En aquest sentit, el president dels empresaris ha reivindicat que és “una comarca privilegiada pel medi natural que té” i ha assegurat que “és hora de desacomplexar-nos, recuperar l’autoestima i aprofitar el nostre moment per situar-nos en el mapa”.
L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, envoltada d’autoritats polítiques de tota la comarca ha destacat la suma d’esforços que fa possible Firhàbitat: “Avui es fa un pas de les administracions per lluitar contra el canvi climàtic”. De fet, en aquesta línia la mateixa consellera Jordà ha defensat que les administracions tenen “un paper crucial” per poder casar les polítiques encarades a afrontar el canvi climàtic amb la resta d’àrees a governar.
firhabitat-4 firhabitat-1 firhabitat-2 firhabitat-3

Tres dies d’activitats a tot el poble

Firhàbitat ha començat aquest divendres i s’allargarà fins diumenge. Hi haurà ponències i debats a la Sala Gran de l’Ateneu, el recinte firal és a l’avinguda Francesc Macià (entre les piscines i l’escola), hi ha una zona de food trucks en un extrem de la fira, i també s’ha habilitat un espai de trobada dels alumnes de l’Institut Espanyol de Baubiologie, que fan la seva trobada periòdica a Avià, coincidint amb Firhàbitat.
Consulta totes les activitats de Firhàbitat al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà

X