Deu persones, deu racons: la nova campanya per ensenyar Gironella als turistes

Gironella vol obrir-se al turisme i per fer-ho s’ha fixat en la gent del carrer, la que hi viu. L’Ajuntament ha impulsat una nova campanya per mostrar els encants del municipi, l’ha batejat com ‘els imprescindibles’ i els protagonistes són deu persones del poble que donen a conèixer deu racons (un per persona) que per ells són importants.
El regidor de Turisme, Lluís Vall, ha explicat en roda de premsa que és la primera campanya que l’Ajuntament fa per “vendre’s al turisme”. És cert que en els últims anys s’han impulsat diverses rutes per donar a conèixer el patrimoni del municipi i, sense anar més lluny, aquest 2021 s’ha estrenat una nova zona d’aparcament d’autocaravanes davant del pavelló, però fins ara mai s’havia fet una campanya expressa per adreçar-se als turistes.
Vall ha afegit que la campanya vol defugir de persones famoses, per centrar-se en la gent de carrer: “Les deu persones representen deu generacions de gironellencs, i volem que ens parlin de la càrrega emocional que tenen els espais de Gironella”. En la mateixa línia, l’alcalde de la vila, David Font, confia que la iniciativa serveixi per “tancar el cercle” i que “el turisme afavoreixi molts àmbits del nostre municipi”.
lluis-vall-turisme-gironella-2021

Com es farà la campanya?

L’Ajuntament té previst penjar banderoles per tot el municipi. Com a mínim, ho farà en aquells espais en què les fanals ho permetin. En cada banderola hi haurà la fotografia d’una de les deu persones al seu lloc preferit de Gironella.
També s’editarà una revista amb entrevistes als deu protagonistes i s’habilitarà un espai al web de l’Ajuntament amb els deu punts que formen la campanya. A més, en els pròxims dies el consistori té previst anar difonent vídeos on els protagonistes de la campanya expliquen per què han triat el seu lloc preferit de Gironella.

Les històries

Cada persona té un lloc, i cada lloc té una història. L’Ona només té cinc anys i és la protagonista més jove: ha escollit el parc de Cap del Pla perquè hi sol anar amb la seva àvia. L’Ània i l’Arnau són l’hereuet i la pubilleta del poble, i han triat la ruta de les colònies perquè hi anaven de petits, a caminar i en bicicleta.
david-font-campanya-turisme
També seran en banderoles la pubilla i l’hereu del poble. Són la Núria i el Jordi, i han escollit la plaça del Blat de Moro perquè és l’epicentre de la Puríssima, una de les festes més importants del poble, i a més serveix per reivindicar el blat de moro escairat, un dels plats estrella del municipi.
La Queralt s’ha decantat per la Torre de Cal Bassacs, ja que considera que “té una forta personalitat i és molt característica de Gironella”. El Jordi ha triat l’ermita de Sant Marc perquè li sembla “un paratge natural carregat d’història i un pulmó verd del poble”. L’Aldo es fixa en el Pont Vell, ja que “és un element que ha marcat la història de Gironella i un centre d’inspiració molt gran per als artistes”.
La Carme també ha escollit una torre, com la Queralt, però en aquest cas la de Viladomiu Nou. La considera “un dels entorns més privilegiats” de Gironella. El Jordi ha tirat cap a la plaça de la Vila, perquè entén que “és un lloc històric” i li porta molts records: fa 60 anys hi van muntar l’Esbart Sant Jordi. Finalment, la Dolors, la protagonista més veterana, amb 90 anys, ha escollit el Pont de les Eres. El motiu, contundent: “Soc de Gironella de sempre, m’encanta Gironella i m’encanta el Pont de les Eres perquè sempre hi passejo”.

X