Salut posa 222 vacunes en només una tarda a la marató de Bagà

Nou èxit d’una marató de vacunes al Berguedà. Aquest dilluns a la tarda els equips del Departament de Salut s’han desplaçat al Local Social Sant Jordi, de Bagà, i han posat 222 primeres dosis de la vacuna contra la Covid-19. És la segona experiència de vacunació massiva que viu la comarca, després que el 22 de juny també es fes una marató a Gironella i a Puig-reig i s’administressin 400 vacunes. De fet, ha estat l’èxit de la primera experiència al Baix Berguedà el que ha empès Salut a repetir, però a l’Alt Berguedà. I a Bagà també ha funcionat.
Un dels punts clau d’aquestes maratons és que no cal cita prèvia per vacunar-se. Aquest dilluns, a Bagà, els sanitaris han vacunat durant quatre hores, entre les 4 i les 8 del vespre, i per rebre la primera dosi només calia adreçar-se al Local Social Sant Jordi i tenir més de 30 anys, que és l’edat que de moment està autoritzada l’administració del vaccí.
 

Un 38% de la comarca ja està completament vacunada

El 38% de la població del Berguedà ja ha rebut la pauta completa de vacunació contra la Covid-19, és a dir que ja s’ha posat les dosis que necessita per tenir la màxima immunitat contra el virus. La comarca segueix sent una de les zones més vacunades del país, només superada per la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, i en un empat tècnic amb el Ripollès.
La resposta de les franges d’entre 40 i 44 anys i d’entre 35 i 39 anys, de les últimes en poder posar-se el vaccí, ha estat extraordinària. Fa 18 i 11 dies, respectivament, que poden demanar cita per vacunar-se i ja hi ha un 56,6% de la població berguedana entre 40 i 44 anys que ha rebut la primera dosi i un 31,1% de la població entre 35 i 39 anys.

X