Els Agents Rurals intercepten 482 ocells protegits a una persona del berguedà que els volia vendre clandestinament

266 caderneres, 133 passerells, 82 verdums i 1 pinsà. Els Agents Rurals han interceptat 482 ocells protegits en una operació contra el tràfic i comerç clandestí. Els transportaven amb gàbies al maleter d’un vehicle, en unes condicions dolentes. Dotze passerells i 3 caderneres estaven morts.
La persona a qui se li han intervingut els ocells és natural de la comarca del Berguedà i els transportava des de Cadis per comercialitzar-los en mercats clandestins de la Catalunya Central. Ja tenia antecedents administratius i penals per practicar la caça furtiva. De fet, havia estat condemnat per un delicte contra la fauna i sobre ell pesa encara una inhabilitació per practicar la caça i la pesca.
Els investigadors van poder detectar que aquesta persona hauria realitzat prèviament com a mínim tres viatges més d’aquesta tipologia. Llogava vehicles o furgonetes amb matrícules i models diferents per tal d’evitar el seguiment i la seva detecció.
El Cos d’Agents Rurals ha obert diligències penals per un delicte contra la fauna protegida i ha traslladat les actuacions a la Secció de Medi Ambient i Urbanisme de la Fiscalia Provincial de Barcelona.
Els ocells intervinguts han estat traslladats pels agents a centres on passaran una revisió veterinària i iniciaran la seva recuperació i reintroducció al medi natural. Podrien haver arribat a moure 7.500 euros al mercat clandestí d’aquestes espècies.
En una operació similar, l’agost de 2019 es van intervenir 1.214 ocells protegits provinents d’Andalusia. L’actuació es va produir al peatge de Martorell de l’-AP7 i va permetre identificar a dos dels traficants.

X