El Berguedà amplia el Transport a la Demanda de la línia Berga-Vilada-Borredà-Sant Jaume

El Transport a la Demanda (TAD) del Berguedà creix. A partir de l’1 d’agost aquest servei també s’oferirà els caps de setmana i festius a la línia que connecta Berga-Vilada-Borredà-Sant Jaume de Frontanyà. D’aquesta manera, el Consell Comarcal del Berguedà i el departament  de la Vicepresidència, i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, donen resposta a les necessitats de mobilitat dels usuaris.
La de Berga-Vilada-Borredà-Sant Jaume de Frontanyà és una de les línies més utilitzades de Transport a la Demanda a la comarca els dies laborables. Fins ara, els caps de setmana només disposa d’un servei de bus regular els dissabtes. A partir del diumenge 1 d’agost, a més, també funcionarà els caps de setmana i festius.
L’ampliació s’ha presentat aquest divendres en un acte telemàtic en el qual han participat la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius,  Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà,  el director dels Serveis Territorials de Polítiques Digitals i Territori a la Catalunya Central, Antoni Massegú així com Abel Garcia, vicepresident tercer i conseller de Mobilitat.
El servei  de Transport a la Demanda es presta des del punt de parada acordat amb cada municipi fins a la parada de transport públic del municipi de destinació i es duu a terme en els horaris preestablerts que enllacen amb les línies de transport regular. Es pot sol·licitar trucant al telèfon 900 696 566 o a través de l’app TADCAT.
El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, s’ha mostrat “molt content” amb la col·laboració amb el Departament i ha afirmat que “tenim molt camí per endavant, anem en el bon sentit però cal seguir treballant i cal ressaltar que amb els equips tècnics de la casa i els del Departament s’hi treballa molt a gust”.

Noves propostes per millorar la mobilitat

En aquests moments s’està treballant en noves propostes de mobilitat per millorar els serveis als nuclis disseminats, la seva cobertura amb transport públic  i possibilitar el seu accés a les línies troncals Berguedà- – Manresa i Berguedà- Barcelona.
En aquest sentit, l’objectiu és dotar  aquests nuclis d’unes condicions adequades i també “agilitzar la connexió directa amb Manresa i Barcelona, eliminant parades que sigui més eficient prestar amb un servei a la demanda ” ha exposat el conseller de Mobilitat, Abel Garcia. Amb les noves propostes “els habitants dels nuclis disseminats disposaran d’un servei adaptat a les seves necessitats, més proper i més còmode.”

Tota la informació, a un clic

Els horaris d’aquesta ampliació de servei ja es poden consultar al web Mobilitat Berguedà.

 

X