El turisme rural al Berguedà frega el 100% d’ocupació a l'agost

Casa rural al Berguedà. ACN / ARXIU

Molt bones perspectives d’ocupació a les Comarques Centrals per aquest agost. El sector turístic confia un any més en els visitants de proximitat i en les reserves d’última hora. Algunes cases rurals del Pirineu i càmpings podrien fregar el ple absolut.
Des de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, que aplega les cases de turisme rural, ja tenen les reserves al 95% i confien arribar a la plena ocupació com ja va passar fa un any. “L’agost passat va ser un any excepcional i esperem tornar-hi a arribar i omplir els últims forats que queden”, afirma el seu president, Oriol Baños.
A causa de les restriccions de la pandèmia, la gran majoria de les reserves són clients de Catalunya, sobretot famílies i també grups d’amics. Una situació que també ha obligat a flexibilitzar les reserves per adaptar-se a situacions sobrevingudes.