El Consell crea un servei especial de Transport a la Demanda per traslladar veïns de l’Alt Berguedà al CAP de Guardiola

El Consell Comarcal del Berguedà ofereix un nou servei especial del Transport a la Demanda (TAD) perquè els veïns de l’Alt Berguedà que s’hagin de desplaçar fins al Centre d’Assistència Primària (CAP) de Guardiola de Berguedà, ho puguin fer amb aquest transport públic gestionat per l’ens comarcal. El servei especial TAD Salut s’ha posat en marxa avui dilluns i estarà actiu fins al 20 de setembre, data en què es preveu que es recuperaran els serveis mèdics habituals a l’Alt Berguedà.

El servei especial TAD Salut es prestarà únicament a veïns dels municipis de Gósol, Saldes, Vallcebre, Castellar de n’Hug, Sant Julià de Cerdanyola i La Pobla de Lillet que requereixin atenció mèdica al CAP de Guardiola de Berguedà. Les condicions per beneficiar-se’n són que no puguin accedir a la seva visita amb les línies del transport públic regular d’autobús existents o les del TAD ordinari. És a dir: només es podrà fer servir en aquells casos que no hi hagi cap més opció de transport públic, prèvia prescripció facultativa, i sempre que no es tracti d’un transport urgent que s’hagi de fer amb ambulància o bé transport adaptat. Seran els mateixos professionals sanitaris els que decidiran quines són les persones que poden accedir a aquest servei especial. Un cop els professionals sanitaris hagin comprovat que un usuari compleix els requisits, ja podran activar el servei especial TAD salut. Aquesta informació detallada es pot trobar a la pàgina web: https://mobilitat.bergueda.cat/linia 

 

“Un servei excepcional per cobrir una necessitat especial”

“Es tracta d’un servei excepcional per cobrir una necessitat especial de forma puntual” ha assegurat Abel Garcia, conseller de Mobilitat del Berguedà.  El Consell Comarcal vol donar resposta  a les necessitats de la ciutadania “apropant els serveis essencials, en aquest cas els de salut, a les persones perquè cal cobrir una necessitat social”. El conseller de Mobilitat ha destacat la bona entesa amb lInstitut Català de la Salut (ICS)  i la Regió Sanitària Catalunya Central del Catsalut, que ha permès  treballar de forma coordinada per aconseguir “els millors serveis per a la ciutadania.” Ester Vila, adjunta del SAP Bages-Berguedà de l’ICS, ha destacat, per la seva banda, “l’encert de treballar en col·laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà amb l’únic objectiu d’unir esforços per millorar una bona atenció a la població”. També ha destacat l’esforç i compromís dels professionals de l’atenció primària.

Per la seva banda, Anna Maria Serra,  consellera comarcal de Salut, ha manifestat que accions com aquest servei especial de Transport a la Demanda serveixen per “posar en valor el paper del Consell Comarcal del Berguedà i la seva feina d’estar al costat dels ajuntaments i poder  ajudar-los en allò que necessitin