L’onada de calor arriba al seu punt màxim aquest cap de setmana

Els Agents Rurals demanen novament el compromís i la implicació de tota la ciutadania per tal de prevenir incendis forestals. Després de 3 dies d’un dels episodis amb més risc d’incendi forestal des de l’any 2003, la previsió indica que avui dissabte s’incrementaran encara més les temperatures que, combinades amb l’entrada de vent, augmentaran les zones amb un perill molt alt o extrem d’incendi forestal.
El nivell 3 del Pla Alfa (el nivell màxim) continua actiu. Avui ja són 333 municipis catalans (un 35% del total de municipis de Catalunya) els que es troben en alerta per les altes temperatures. Al Berguedà, els municipis afectats són Montmajor, Puig-reig i Viver i Serrateix.
L’activació del nivell 3 del Pla Alfa implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, així com també queden aturats els treballs forestals i la caça. S’ha suspès l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores. Les restriccions també afecten les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents.

Evitar les activitats al medi natural

Per tal de minimitzar el risc, des de la Generalitat de Catalunya es demana a tota la ciutadania que eviti visitar i fer activitats el medi natural durant els dies que duri aquest episodi de perill d’incendi forestal. Per això es fa una crida a extremar la prudència i evitar qualsevol activitat que pugui comportar risc.

Temperatures que poden fregar els 40 graus

La jornada més forta de calor serà la d’aquest dissabte en què les temperatures podrien arribar a fregar els 40 °C en zones del baix Berguedà. A les valls de l’alt Berguedà la temperatura també es podria enfilar de valent i rondar els 35 graus. De cara a demà diumenge, la calor ja tindrà tendència a recular i les temperatures més altes es quedarien frenades als 37° al baix Berguedà, tot i que podrien ser un pèl més altes que les d’avui a la part nord de la comarca. Pel que fa a dilluns, la calor es moderaria considerablement (màximes de 33°), per tornar a valors més habituals de l’estiu de cara a dimarts i la resta de setmana. A finals de la setmana vinent, podria acostar-se un nou pic de calor, però el pas de la setmana ho acabarà de determinar.

Piscines obertes gratuïtament

Diferents municipis de la comarca ja han decidit obrir gratuïtament les seves piscines per fer front a les altes temperatures, com és el cas de Berga, Guardiola de Berguedà i Borredà.
https://twitter.com/josep_lara/status/1426291880107679751
Una altra de les mesures adoptades des de l’Ajuntament de Berga és oferir la sala polivalent del Casino com a espai amb una temperatura confortable per passar les hores de més calor. S’hi podrà accedir avui dissabte i demà diumenge d’11h del matí a 6 de la tarda.

X