Berga desplega una xarxa gratuïta de wifi a la zona esportiva

L’Ajuntament de Berga ha instal·lat una xarxa wifi de banda ampla a la zona esportiva Toni Sabata per facilitar l’accés gratuït a Internet de la ciutadania. L’actuació forma part del projecte europeu WiFi4EU, que té l’objectiu de portar a terme el desplegament de la xarxa wifi de banda ampla en espais públics de tota Europa, com per exemple biblioteques, museus, parcs o places, entre d’altres.
El consistori va sol·licitar participar en aquest projecte i va apostar per ubicar l’accés wifi a la zona esportiva que inclou els dos pavellons poliesportius, les piscines d’estiu, el vestíbul de la piscina de competició del Centre Esportiu Municipal El Tossalet i les pistes de frontó, tenis i pàdel. Es tracta d’una zona concorreguda per la ciutadania i accessible a totes les franges d’edat.
El servei de connexió a Internet va entrar en funcionament a mitjans del passat mes de juliol en període de proves i s’han col·locat cartells informatius provisionals.

Accés i ús de la xarxa 

Les persones que es trobin en les instal·lacions de la zona esportiva i vulguin aprofitar aquest servei, només hauran d’accedir a les xarxes wifi disponibles del seu terminal mòbil o tauleta digital i connectar-se a la xarxa WiFi4EU. Apareixerà una pàgina emergent on s’hauran d’acceptar les condicions del servei i, a partir d’aquell moment, l’usuari o usuària podrà navegar lliurement per Internet amb una amplada de banda que variarà en funció del tipus de terminal que disposi. El servei de connexió estarà disponible de dilluns a diumenge, de 8 a 21 h.
Les xarxes WiFi4EU no inclouen publicitat ni recapten dades personals dels usuaris i usuàries.

Sol·licitud de participació en el projecte

L’adhesió de l’Ajuntament de Berga en el projecte europeu WiFi4EU va sorgir arran d’una moció presentada pel grup municipal d’ERC en el plenari de maig de 2018. El consistori va acordar sol·licitar la seva participació en la primera convocatòria per poder obtenir un dels bons de 15.000 € que s’oferien als municipis.

X