El Berguedà invertirà 304.000 euros en millores de camins i senyalització de zones d’interès

El Berguedà ha rebut una subvenció del departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat per millores de camins i senyalització de zones d’interès. El Consell Comarcal va presentar un projecte per valor de 304.199,12 euros, dels quals la Generalitat n’aporta la quantitat de 242.079 euros, i la resta serà aportat pels Ajuntaments implicats en el projecte.
Per tal que tots els municipis de la comarca puguin optar a obtenir ajudes per condicionament i arranjament de camins, el Consell Comarcal del Berguedà segueix uns criteris de priorització de les actuacions. En aquesta convocatòria es seleccionen com a prioritat 1 els projectes dels municipis de Montmajor, Montclar, Sant Julià de Cerdanyola, Berga, La Nou de Berguedà, L’Espunyola, La Quar, que són aquells que no van rebre ajuda durant els exercicis 2019 i 2020. Dins la línia de prioritat 2, s’han seleccionat els projectes presentats pels municipis Borredà, Cercs, La Pobla de Lillet i Guardiola de Berguedà, atenent als criteris de connexió entre municipis, accés a serveis bàsics i seguretat i emergències. En aquesta mateixa convocatòria, el Consell Comarcal ha redactat un projecte de senyalització específica en zones d’interès per tal de donar la màxima cobertura a la comarca. Una d’aquestes zones és l’espai natural de la riera de Merlès.
El conseller comarcal d’Entorn i Medi Natural, Pep Llamas, ha destacat que aquestes inversions “permeten anar avançant en la millora dels camins dels municipis berguedans”. Llamas ha exposat que en cada convocatòria s’atenen les demandes de diferents poblacions per tal de poder repartir aquestes ajudes de forma equitativa i que vagin arribant als 31 municipis de la comarca.