Toc de queda a Berga des de divendres d'1 h a 6 h de la matinada

Berga entra per primer cop en la llista de municipis amb toc de queda a Catalunya en aquesta cinquena onada de la Covid-19. Des de la nit de dijous a divendres, queda prohibit ser fora de casa des de la 1 de la matinada fins a les 6. La mesura estarà en vigor almenys fins el divendres 27 d’agost si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hi dona el vistiplau, com ha fet en les últimes revisions.
El Govern ha decidit allargar el confinament nocturn una setmana més i endurir-ne les condicions. Berga entra a la llista perquè ara el departament de Salut s’ha posat més dur. El 16 de juliol, quan va entrar en vigor el toc de queda en municipis de més de 5.000 habitants, s’havien de confinar els que tinguessin una incidència acumulada de més de 400 casos per 100.00 habitants els últims set dies. Després, va abaixar el llindar als 250, i ara el torna a reduir fins als 125 casos. Berga en té 186 i per això entra a la llista.

Tendència negativa

De tota manera, la tendència de Berga és negativa. En els últims set dies, s’han diagnosticat amb PCR o antígens 41 casos de Covid-19 a la ciutat, mentre que la setmana anterior van ser 32. Això vol dir que la pandèmia creix a Berga. Té una taxa de contagi d’1,02 (creix quan la taxa passa de l’1), mentre que en el conjunt de Catalunya se se situa avui en 0,79.
A la resta de la comarca, la situació està més controlada. En el conjunt del Berguedà, la incidència és de 119 casos, 67 menys que a Berga. La capital és l’únic municipi del Berguedà en vermell, l’únic que té un risc de rebrot molt alt.
Tot i que els requisits del govern són cada vegada més dur, a partir de dijous hi haurà menys municipis amb toc de queda a Catalunya. La llista passa de 148 a 125.
 

X