Les obres de remodelació de la plaça de l’església de Sant Martí d’Avià començaran al setembre

L’esperada actuació que reordenarà l’entorn de l’església de Sant Martí d’Avià ja té data. Està previst que els treballs comencin al setembre i tenen un termini d’execució de cinc mesos. L’Ajuntament d’Avià ha adjudicat l’obra d’urbanització a Vialitat i Serveis S.L.U. per una quantitat de 324.920,35 euros.
Aquest projecte és la inversió econòmica més important de l’Ajuntament d’Avià en el pressupost de l’any 2021 i es pagarà amb ajudes atorgades per la Diputació de Barcelona.
 

Una zona verda i més places d’aparcament

Aquesta reurbanització té l’objectiu de donar una nova cara a aquest espai cèntric d’Avià. S’estructurarà en tres zones: l’esplanada que hi ha davant l’església parroquial, on actualment hi ha un aparcament, la plataforma dels horts, on hi ha una antiga bassa, i el camí de Santa Maria.
El projecte, consensuat amb els veïns del municipi, preveu fer una plaça nova davant l’església per dignificar l’espai públic i el mateix edifici. També es farà una zona verda, on ara hi ha els antics horts, i s’endreçarà la mobilitat amb 30 noves zones d’aparcament i una nova vorera.
 

X