Els pacients de l’hospital de Berga sense Covid poden tornar a rebre visites a partir d’aquest divendres

La millora dels indicadors epidemiològics fa possible l'alleugeriment de les restriccions al Sant Bernabé

Tornen les visites a l’hospital de Berga. De moment, només als pacients de la planta no-Covid, és a dir, aquells que estan ingressats, però no tenen el virus. Les visites a la planta sense Covid, això sí, només es podran fer durant una hora al migdia (de 12.30 a 13.30 h) i una hora a la tarda (de 18.30 a 19.30 h). Fins ara, les visites estaven totalment prohibides excepte en casos en què el pacient s’estava morint i altres excepcions molt puntuals autoritzades per la direcció de l’hospital.

Les visites als pacients sense Covid tornaran a permetre’s a partir d’aquest divendres, 17 de setembre. L’acompanyant haurà de ser la mateixa persona almenys durant 7 dies. Després podrà canviar, però qui li agafi el relleu serà la persona autoritzada a fer les visites durant els 7 dies següents. En cada cas, caldrà que l’acompanyant s’acrediti al punt d’informació de l’hospital.

El canvi de restriccions és probable gràcies a la millora dels indicadors epidemiològics i, segons l’hospital, va d’acord amb la voluntat de fer que els pacients puguin estar acompanyats sempre que sigui possible. Al Berguedà s’hi ha detectat una vintena de casos en l’última setmana. Són gairebé la meitat que els que es van detectar la setmana anterior. La velocitat de propagació ja és clarament per sota d’1, a 0,62, i el risc de rebrot a passat de ser a alt a moderat, als 93 punts.

A banda del vistiplau a les visites a la planta sense Covid, la resta de criteris d’accessibilitat queden com estaven fins ara: a Consultes Externes i a Urgències no es permet l’entrada d’acompanyants tret de casos excepcionals. Tampoc a la planta de pacients amb Covid.

X