El Porsche de Jordi Gaig s’endú la Pujada Gironella-Casserres, recuperada després d’onze anys

Els participants van haver de fer sis quilòmetres, des de Cal Pajares (Cal Bassacs) fins a l'entrada de Casserres

La Pujada Gironella-Casserres reviu, onze anys després. Diumenge passat, quaranta-cinc pilots van ser els protagonistes de la 32a edició d’una cursa que feia més d’una dècada que s’havia deixat de fer. Jordi Gaig, al volant d’un Porsche, va ser el més ràpid i va aturar el cronòmetre als 3 minuts, 5 segons i 489 mil·lèsimes. Per darrere seu van quedar Eudald Carbonell, segon, i el berguedà Jordi Enjuanes, tercer.

Els participants van haver de fer sis quilòmetres de pujada, des del Restaurant Cal Pajares (Cal Bassacs) fins al final de la nova variant entre Gironella i Casserres, a les portes d’aquest últim municipi. Dels quaranta-cinc inscrits en l’edició, una desena eren de l’Escuderia Gironella, organitzadora de la prova.

En el certamen també s’hi van incloure les categories Regularitat Súper Sport (RSS) i Regularitat Sport (RS) dels campionats de Catalunya. Jordi Pitarch, Joan Argemí i Josep Costa van ser els més ràpids en l’apartat RSS, mentre que Ramon Martí, Joan Saez i Josep Maria Martí van dominar la classificació RS.

Durant tota la prova, el públic va atapeir el traçat, des de les rotondes de l’alçada de la C-16 fins al mític trencant de Bernades, a prop de Casserres. A més, tots van poder gaudir de l’espectacle que van oferir dos convidats de luxe: Joan Vinyes s’hi va presentar amb el BMW 528i amb el qual la seva mare, Nati Dabad, ja havia participat a la Pujada anys enrere; i Gerard de la Casa va córrer amb el seu impressionant Ford Fiesta ST, vingut directament del Campionat del Món de Rallycròs.

FOTO. FOTOESPORT ANDORRA

X