Centenars de persones surten al carrer al Berguedà per rebutjar la detenció de Puigdemont

L'acte a Berga, a les 7 de la tarda, ha servit de pròleg d'altres concentracions que s'han fet en llocs com Gironella, Puig-reig, Bagà o Guardiola

Unes dues-centes persones s’han concentrat aquest divendres a la tarda a la plaça de Sant Pere de Berga per rebutjar la detenció de Carles Puigdemont, dijous a l’Alguer, a Itàlia. La concentració s’ha convocat mentre Puigdemont encara estava retingut per la policia italiana, però s’ha celebrat amb l’expresident de la Generalitat ja en llibertat sense mesures cautelars. La concentració a la capital de la comarca ha començat a les 7 de la tarda i ha servit com a pròleg de diverses concentracions que s’han convocat en altres municipis de la comarca, de més petit format, a les 8 del vespre. N’hi ha hagut a Gironella, Puig-reig, Bagà o Guardiola de Berguedà, entre d’altres.

La manifestació a Berga ha començat amb el ja habitual cant dels ocells diari, per fer costat a les persones represaliades per motius polítics. Just després, s’han llegit els dos manifestos de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’ANC. En les lectures s’ha recalcat que “l’alliberament de Puigdemont a Itàlia demostra que l’Estat espanyol cada vegada està més sol a Europa”. Les entitats independentistes han insistit també que sortiran als carrers “tantes vegades com sigui necessari” i han demanat a la justícia europea que segueixi protegint els exiliats, com està fent fins ara.

L’AMI, l’ANC i Òmnium han estat les principals promotores de l’acte, però també s’hi han sumat els principals partits polítics independentistes de la ciutat i la comarca. És el cas de la CUP, Junts per Berga, Esquerra, el PDeCAT i Decidim Berga. L’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors i amb els habituals crits clamant per la fi de la repressió i per la independència.

https://twitter.com/BagaEndavant/status/1441389764658278401
https://twitter.com/josepalti/status/1441410673498542080
https://twitter.com/josep_lara/status/1441387835915837456
X