Treva de cap de setmana a la ronda Moreta de Berga

Es podrà circular pel carrer tot el cap de setmana, malgrat que inicialment s'hi havia de fer unes obres que començaran al 100% dilluns

La ronda Moreta de Berga continua oberta al trànsit, malgrat que aquest dimecres havien de començar les obres entre la cruïlla amb la plaça de la Creu i l’enllaç amb el carrer Maixerí. El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat a l’Aquí Berguedà que, tot i que dimecres es va tallar el trànsit tal com estava previst, dijous al matí es va decidir reobrir perquè no calia fer-ho.

L’empresa que fa les obres, Can Pipa S.L., va iniciar els treballs amb pocs efectius, ja que per aquests primers dies preveia feines preliminars, com ara pintar la calçada o retirar alguns pals. El gruix dels efectius per fer l’obra vindran a partir de dilluns que ve i, per això, l’Ajuntament ha decidit reobrir la ronda Moreta tot el cap de setmana.

Aleix Serra ha aclarit que això no implica un endarreriment del termini d’execució: “El calendari ha començat a córrer i el que no han fet aquests tres dies ho hauran de fer més de pressa la setmana que ve”. El regidor ho entén com “una manera d’organitzar-se de l’empresa”, però ha lamentat que el tram de la via va estar tallat al trànsit dimecres i podia haver estat oberta perfectament. Les obres s’allargaran dos mesos i mig.

El JAB ha hagut de modificar la seva cursa per unes afectacions que finalment no hi haurà

Aquest cap de setmana hi ha cursa atlètica a la ciutat. Es disputen els 5 km urbans de Berga, però ho faran en un circuit diferent que l’habitual, perquè normalment els corredors passaven per la ronda Moreta i aquest any la previsió inicial era que la carretera estigués tallada.

Finalment, no hi haurà afectacions a la via, però el JAB ja ha dissenyat un recorregut alternatiu i no canviarà res. En comptes d’arribar fins al passeig de la Indústria i tornar cap a la zona del parc dels Soldats per la ronda Moreta, els participants faran dues voltes a un circuit que rodejarà el parc dels Soldats per la carretera de Solsona i el carrer Bruc i arribarà ben bé fins a l’entrada del polígon de la Valldan.