El XV Concurs de Fotografia del Berguedà triplica el nombre d’obres participants i donarà 1.080 euros en premis

El Concurs de Fotografia del Berguedà-Memorial Joan Ribera i Fornells, arriba a la seva quinzena edició en plena forma. El certamen, que organitza el Consell Comarcal del Berguedà i l’Arxiu Comarcal del Berguedà i que tindrà lloc el pròxim dia 2 d’octubre, a les 7 de la tarda, al monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, ha més que triplicat el nombre de fotografies rebudes i donarà fins a 6 reconeixements. En conjunt, es donaran 1.080 euros en premis, dos per cada categoria. El 2020, en plena pandèmia, s’hi van presentar 81 fotografies mentre que enguany s’ha arribat fins a les 269 obres. Aquesta és una de les xifres més elevades de participació de la història d’aquest concurs.

Pel que fa als premis s’han doblat, ja que fins ara n’hi havia un per cada categoria i a partir d’ara en seran dos: el primer dotat amb 240 euros i el segon amb 120 euros. En total es donaran 1.080 euros en premis, una xifra rècord. El Consell Comarcal del Berguedà paga els guardons de les categories “Berguedà” i “El Patrimoni Romànic del Berguedà”, i l’ajuntament de Guardiola paga el premi de fotografies del poble.

Enguany també han canviat les categories del certamen. El 2020 hi havia la de “Berguedà” i les del confinament al Berguedà i el confinament a Guardiola de Berguedà. Aquest any són: “El Berguedà”, el “Romànic al Berguedà” i “Guardiola de Berguedà”.

Els guanyadors de les diferents categories es donaran a conèixer el dia del lliurament dels premis, dissabte 2 d’octubre a partir de les 7 de la tarda, al monestir de Sant Llorenç. Hi ha prevista la presència de Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà i alcalde de Guardiola de Berguedà, Araceli Esquerra, consellera comarcal de Cultura, Santi Suso en representació de la família Ribera-Fornells i Abel Rubió, director de l’Arxiu Comarcal del Berguedà. Es farà la lectura del veredicte, el lliurament dels premis i la convocatòria de la pròxima edició del certamen. Es projectarà un audiovisual realitzat per Joan Ribera i Fornells. L’acte es clourà amb una actuació musical del grup Saltors.

X