La Cursa de la Dona de Ginkgo tornarà a recaptar diners per a la investigació del càncer

Ginkgo reivindicarà la investigació més enllà de la Covid-19 en la primera edició des que va esclatar la pandèmia

Ginkgo, l’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà, sí que podrà organitzar aquest any la Cursa de la Dona. El 2020 la pandèmia ho va impedir, després de dues edicions d’èxit rotund de participació. Aquest 2021 ha calgut esperar fins a l’octubre, però la Cursa de la Dona ja ha engegat maquinària i té cita en el calendari: serà diumenge 17 d’octubre, a les 10 del matí, amb sortida i arribada a la plaça de la Font del Ros de Berga.

La cursa es pot fer corrent o bé en format caminada. La sortida i l’arribada són a la Font del Ros i el recorregut és d’uns sis quilòmetres (la volta a la serra de Noet). A les 10 del matí sortiran des de la Font del Ros els participants que vulguin fer el recorregut corrent i, minuts més tard, ho faran les persones que optin per fer la caminada. El preu de la inscripció, tant per a la cursa com per a la caminada, és de 10 euros, que es destinen íntegrament al laboratori contra el càncer de l’Hospital Duran y Reynals de l’Hospitalet. El centre investiga tota mena de càncers.

Les inscripcions per internet, obertes fins dimecres que ve

Les inscripcions fa setmanes que estan obertes. Es poden fer per internet o bé presencialment, a la botiga de Ginkgo del carrer Major de Berga. Per internet, el termini per inscriure’s acaba dimecres vinent, dia 6 d’octubre, i el tràmit es pot fer AQUÍ. En canvi, presencialment els interessats en col·laborar en la iniciativa poden inscriure’s cada dimarts i cada dissabte a la botiga de Ginkgo, matins i tardes. L’organització no farà inscripcions el dia de la cursa.

Tampoc es donaran els obsequis ni es repartiran dorsals el dia de la cursa. Per tenir-ho, cal anar a la botiga de Ginkgo el dia abans, dissabte, de 10 del matí a 1 del migdia i de 5 a 8 de la tarda.

Una cursa per reivindicar més inversió en salut pública, més enllà de la Covid-19

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha explicat en roda de premsa que la Cursa de la Dona d’aquest any pretén reivindicar que les administracions han d’invertir més diners en la investigació del càncer. Fernández ha recordat que, durant la pandèmia, els pacients oncològics van quedar en un segon pla, que en molts casos se’ls ha passat a visitar telefònicament i això -diu- “ha vingut per quedar-se i no ens beneficia”. En aquest darrer aspecte, la presidenta de Ginkgo ha apuntat que “un advocat pot atendre els seus clients per telèfon, però un oncòleg t’ha de poder donar la mà”.

Pel que fa a la seva aportació amb la Cursa de la Dona, la presidenta de Ginkgo ha recordat que l’any passat van poder recaptar 6.000 euros amb els bufs solidaris i aquest any han fet 1.000 samarretes per donar als participants. En aquest sentit, l’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, ha assegurat que “cal exigir a les administracions que posin més diners a la salut pública perquè el que tots desitjaríem és que les entitats no haguessin de demanar diners per a les investigacions”.

X