Els Castellers de Berga anuncien que tornen a plaça

Serà el 6 de novembre, a la plaça de Sant Pere, en una jornada que han batejat com a Diada Xavi Batriu

Els Castellers de Berga ja tenen pla per sortir del forat. Després de mesos d’aturada forçosa per la pandèmia, la colla ha anunciat que ja té data per torna a plaça. Serà el 6 de novembre, a la plaça de Sant Pere de Berga, i la jornada ja té nom: la Diada Xavi Batriu, en record al jove, membre de la colla, que va morir en un tràgic accident a principis del 2020.

Per fer-ho possible, els Castellers de Berga tornen als assajos. Cada dimarts i divendres en faran al seu local, el Cine Catalunya. A dos quarts de 7 de la tarda assajarà la canalla; a les 8, les columnes; i a dos quarts de nou, l’assaig general.

A través de les xarxes socials, la colla ha fet una crida a fer pinya de nou: “Ara us necessitem a tots: pinya, gralles, tabalers, tronc, canalla, dinos, mares, pares, amics i familiars. Tots a una!!”.

L’última diada on van participar els Castellers de Berga va ser a Vic, el 10 de novembre del 2019. Hi van carregar un dos de 7 i, precisament, en aquell castell Xavi Batriu va fer de terç de la torre. Mesos més tard, a l’enterrament del jove a qui ara dediquen el retorn, la colla va fer un pilar, i pel 8è aniversari, dos pilars més.

https://twitter.com/cdberga/status/1445495533607424000
X