El PSC demana al Govern quants professionals destina a l’Atenció Primària al Berguedà i quantes queixes s’han rebut

El grup parlamentari del PSC ha demanat al Govern de la Generalitat que aclareixi quants professionals té adjudicada l’Atenció Primària al Berguedà, municipi per municipi, i quantes queixes i denúncies s’han rebut. Els socialistes ho han fet a través de cinc preguntes que s’interessen pel nombre de professionals mèdics, d’infermeria i administració als CAP de la comarca, per les línies telefòniques disponibles i els professionals que les atenen, i també per les queixes i denúncies per mancances en el servei.

El grup socialista reclama “transparència i claredat”, després d’una dècada en què entenen que “ha costat saber el nombre de professionals de cada especialitat i els horaris d’atenció a cada poble”. El PSC denuncia que “les carències de professionals en especialitats com pediatria, ginecologia, psicologia, i altres, és constant, fins al punt de tenir en alguns moments un sol professional per a tota la comarca”.

Tot això, diuen, va ser abans de l’arribada del coronavirus. Amb la pandèmia, es van tancar els consultoris mèdics durant un tram important del 2020. Aquest any el Departament de Salut ha defensat que s’ha pogut mantenir oberts els dispensaris, però l’esforç no ha convençut la població, ni de bon tros, segons els socialistes: “Hi ha un descontentament i una indignació generals”.

I conclouen que “la comarca no pot justificar una forta retallada d’efectius i horaris d’assistència mitjançant canvis d’horaris i reducció de serveis”. Segons diuen, el que cal és “una xarxa d’assistència primària forta i ben atesa” en “una comarca altament envellida i dispersa”.

Les cinc preguntes del PSC ja s’han entrat al Parlament i ara el Govern les haurà de respondre, com ja va fer en interpel·lacions socialistes amb relació al monestir de Sant Pere de la Portella o les inversions en les colònies industrials berguedanes.

X