L’ACEB perd la confiança al president del Consell i no el considera un interlocutor vàlid per al pla de reactivació

La patronal d'empresaris diu que el detonant ha estat la no materialització dels acords presos a l'Estany Clar i retreu a Josep Lara "manca de paraula i falta d'honestedat"

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà assegura en un comunicat que ha perdut la confiança al president del Consell Comarcal, Josep Lara, i que ja no el considera un interlocutor vàlid per al pla de reactivació econòmica. Ho diu literalment i diuen que el detonant ha estat “la no materialització dels acords presos el juliol”, al famós pacte de l’Estany Clar, i pel “canvi de rumb en la presa de decisions de l’ens comarcal”.

La patronal lamenta “profundament” que el govern comarcal estigui “demorant, aturant i malmetent les limitades possibilitats de reactivació de la comarca”. Els empresaris recorden que fa tot just una setmana van fer balanç del primer any des que van presentar la Visió ACEB i demanaven lideratge als líders comarcals. Una setmana després, i havent-se fet públic que el Consell no destinarà ni un sol euro al pla de reactivació aquest 2021, els empresaris retiren la confiança a Lara i al·leguen “manca de paraula i falta d’honestedat” des d’aquella foto a l’Estany Clar.

En el mateix comunicat, l’ACEB insisteix que ha fet “més feina de la que correspon”, però lamenta que totes les propostes que han fet “han quedat aturades amb excuses, mitges veritats, falsedats i manca absoluta de compromís i capacitat per liderar la sortida del pou en la que es troba el Berguedà”.

Demanen als polítics el mateix compromís que tenen ells

Tot i la distància que ara agafen amb el president comarcal, la patronal d’empresaris assegura que no deixarà mai de treballar pel desenvolupament de la comarca i reiteren que, si cal, ho faran “amb més implicació de la que hauríem d’assumir”. Però exigeixen “el mateix compromís als qui ara tenen la responsabilitat de liderar el projecte, fruit d’un acord ampli“.

X