Comença la campanya per corregir les persones que separen malament els residus a Berga

Primera nit de supervisió tècnica a Berga per acabar amb els abandonaments de residus a la via pública. La nit de dimarts a dimecres un equip tècnic del Consell Comarcal del Berguedà va supervisar que la ciutadania havia deixat la fracció de residus correcta al carrer i que, en cas que no, el servei de recollida ho notifiqués correctament (amb una enganxina i sense recollir la brossa).

Tal com ja van explicar el president comarcal, Josep Lara, i el conseller de Medi Ambient, Vicenç Linares, la setmana passada, la campanya es consistirà en no recollir els residus que no estiguin correctament separats, els que no estiguin dins la bossa o cubells homologats, els que no s’entreguin en bossa compostable (en el cas de la fracció orgànica) i els que s’entreguin fora de dia de recollida.

El personal de recollida ho notificarà amb les ja famoses enganxines amb el text ‘Així no’ i amb el motiu pel qual no s’ha recollit la brossa aquella nit. I l’endemà, el personal tècnic del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Berga es dedicaran a pentinar zones concretes de la ciutat on s’hagin produït més incidències. En aquests punts, el personal tècnic es desplaçarà als domicilis que no han llançat bé la brossa per intentar corregir les accions i vetllar perquè tota la ciutadania separi correctament

L’objectiu és que, en el decurs dels pròxims tres mesos, s’atengui el barri vell, el passeig de la Indústria, Santa Eulàlia, Casampons, la Valldan, la Font del Ros, el Tossalet, el passeig de la Pau, els Pedregals, el carrer Gran Via, el barri del Castell, la urbanització de Fumanya, el barri del Parany i el polígon de la Valldan.

Un cop s’hagi acabat la campanya a Berga, es faran accions similars en altres municipis de la comarca que encara no s’han anunciat.

https://twitter.com/ccbergueda/status/1460877460074119170
X