Més informadors a Berga fins al març: aniran casa per casa per corregir els ciutadans que reciclen malament

Des de la setmana que ve i fins al març, hi haurà més informadors que mai a Berga per corregir els problemes del porta a porta. El personal que fa la recollida continuarà posant les etiquetes vermelles a aquelles bosses que siguin abandonades al carrer quan no toca. La principal novetat és que l’endemà els informadors es desplaçaran en aquells punts on s’hagin detectat més incidències: aniran casa per casa per explicar el sistema de recollida i per intentar solucionar els problemes que fan que l’habitatge no compleixi el calendari de recollida.

El president del Consell Comarcal, Josep Lara, el conseller de Medi Ambient, Vicenç Linares, i el regidor de Medi Ambient de Berga, Eloi Escútia, han presentat la campanya conjunta aquest dijous al matí. Segons han dit, els informadors se centraran en barris o zones concretes de la ciutat cada setmana. És a dir, no serà un desplegament integral per a tota la ciutat perquè no hi ha prou personal per executar-lo, però sí que se centrarà en els punts on hi ha més incivisme i promet no oblidar-ne cap.

El president comarcal ha apuntat que no es tracta d’una contractació especial de personal perquè faci d’informador, sinó una redistribució del personal tècnic que hi ha tant a l’Ajuntament de Berga com al Consell Comarcal. És a dir, el personal de les àrees de Medi Ambient de tots dos ens destinaran una part de les seves hores de jornada laboral a anar casa per casa a corregir els problemes del porta a porta.

La potenciació dels informadors de carrer que ara es farà a Berga, està previst que a partir del març es desplegui en altres municipis de la comarca. “Comencem a Berga perquè és el municipi més gran i creiem que mereix una atenció especial”, ha dit Lara. Per la seva banda, el regidor Eloi Escútia ha celebrat un enfortiment de la xarxa d’informadors que fa temps que demana, però ha demanat “que no es deixi de fer després del període de campanya”.

El Berguedà continua sent la comarca més recicladora de Catalunya

A l’espera que l’Agència de Residus de Catalunya publiqui les dades definitives, el Berguedà es postula, un any més, com la comarca més recicladora de Catalunya. Segons les dades que ja ha rebut el Consell Comarcal, el percentatge de recollida selectiva ja frega el 70%, i això que encara hi ha 19 municipis que funcionen amb el sistema de recollida convencional.

A Berga, el municipi on ara comença la campanya d’informadors, el percentatge de recollida selectiva continua per sobre del 80%, en la línia de la resta de pobles que també fan el porta a porta.

X