El Berguedà és la comarca amb un percentatge més alt d’escoles amb grups confinats per Covid

Infants entrant a l'escola. JORDI MARSAL / ACN

El Berguedà és la comarca de Catalunya amb un percentatge més alt d’escoles afectades per la Covid-19. Segons les dades del Departament de Salut, un 7% dels centres de la comarca tenen algun grup confinat per coronavirus. En concret, hi ha tres escoles afectades a tota la comarca: la Llar d’Infants La Baldufa d’Avià, l’Escola Galceran de Pinós de Bagà i l’Escola de la Valldan, de Berga.

A la Llar d’Infants La Baldufa, hi ha un grup confinat: 17 persones s’han de quedar a casa perquè un infant i una educadora han donat positiu els últims 10 dies. A la Galceran de Pinós hi ha quatre grups confinats: 68 alumnes són a casa perquè s’hi han detectat 11 positius els últims 10 dies. I a l’Escola de la Valldan, hi ha un grup confinat: s’han detectat 5 positius els últims 10 dies i el centre ha hagut d’enviar a casa 32 alumnes.

Els indicadors a tota la comarca també s’han disparat en les últimes setmanes. Del 13 al 19 de novembre s’hi van detectar 59 positius. Des de principis d’octubre que no s’arribava a aquests nivells.

L’hospital torna a posar restriccions

Des d’aquest dimarts, els pacients de la zona no-Covid de l’Hospital Sant Bernabé de Berga només poden estar acompanyats durant unes hores al dia. En concret, només s’accepten visites una hora al migdia i una altra a la tarda. Abans, això sí, l’acompanyant havia de ser sempre la mateixa persona i ara tenen permís per alternar-s’ho dues persones, tot i que no poden coincidir en cap moment a l’habitació.

A consultes externes i urgències, no es permet l’entrada d’acompanyats, excepte en casos excepcionals. Tampoc a la planta on s’atenen els pacients amb coronavirus.