“No hi haurà un tercer any sense Patum”

Un cop s'ha fet públic que la Generalitat destinarà 100.000 euros als dies de Corpus a Berga, l'alcalde assegura que hi haurà Patum, però cal consensuar les condicions en què es farà

“No hi haurà un tercer any sense Patum“. L’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, reafirma el que fa setmanes que ressona cada vegada amb més força al carrer. L’Ajuntament treballa en tres escenaris: fer Patum com s’ha fet sempre, sense restriccions; fer-ne amb alguna restricció per contenir la propagació del virus; o fer-ne amb restriccions més severes, en cas que el virus s’hagi tornat a descontrolar les setmanes abans de Corpus.

En qualsevol cas, el que fa mesos que vol forçar l’Ajuntament és que la fórmula de la Patum del 2022 sigui consensuada. Per això, ha demanat que es creï una comissió on també hi hagi el Departament d’Interior, amb un pes especial per a Protecció Civil, i el Departament de Salut.

De moment, l’Ajuntament començarà tots els tràmits per organitzar el retorn de les comparses al carrer per Corpus. Tot l’entramat s’ha de posar en marxa, a molt estirar, entre mitjans i finals del primer trimestre del 2022.

Més diners que mai

De moment, l’Ajuntament ja sap que tindrà 100.000 euros que l’últim Corpus abans de la pandèmia no tenia. Són els diners que el Govern de la Generalitat reserva en els seus pressupostos del 2022.

A més, el govern municipal preveu reunir-se en les pròximes setmanes amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, amb qui no s’ha trobat des que és al càrrec. L’acord per incloure una partida fixa per a la Patum es va coure amb la Direcció General de Cultura Popular. En aquesta trobada amb Garriga, el govern de Berga té previst obrir vies perquè la Generalitat destini més diners a la festa.

També hi ha obertes les negociacions amb l’Estat, amb qui l’Ajuntament ja va coincidir a Elx fa unes setmanes. A banda, el govern berguedà es reunirà amb la Diputació a mig desembre per demanar a l’ens provincial també s’impliqui econòmicament en la festa. Segons l’alcalde, tots els diners que s’aconsegueixin d’altres administracions serviran per incrementar la partida que es destina a Patum, i en cap cas seran perquè el consistori s’estalviï diners.

X