El virus obliga a confinar més de 460 alumnes de llars d’infants, escoles i instituts del Berguedà

Cada positiu fa que s'hagin de confinar entre 4 i 5 alumnes: en els últims 10 dies, s'han diagnosticat més d'un centenar de casos entre els escolaritzats

El coronavirus es dispara als centres educatius. La nova onada d’aquest final d’any està afectant amb duresa pràcticament tots els centres del país i el Berguedà no n’és una excepció. A la comarca ja hi ha 464 alumnes confinats després que, en els últims 10 dies, s’hagin diagnosticat 101 positius entre els escolaritzats. Són dades del Departament de Salut i situen el Berguedà en nivells molt similars als d’altres comarques pel que fa a nombre de casos respecte al total d’alumnes escolaritzats. A banda, a la comarca ha calgut confinar dos grups, un a l’Escola Sant Joan i un altre a Vedruna.

De fet, aquests dos centres són entre els que acumulen una afectació més gran. A Sant Joan hi ha 49 alumnes confinats després de detectar 6 positius en 10 dies, mentre que a l’Escola Vedruna hi ha 25 confinats per 4 positius detectats. També és important l’afectació a l’Escola Santa Eulàlia, amb 53 confinats per 8 positius en 10 dies; a la FEDAC de Gironella, amb 66 confinats per 7 positius; o a Casserres, amb 38 confinats per 2 positius

A l’Escola Sant Salvador de Cercs, hi ha 24 alumnes confinats per 1 positiu; a l’Institut Guillem de Berguedà, 20 confinats per 11 positius; a l’escola de Gósol, 11 confinats per 2 positius; a l’Alfred Mata de Puig-reig, 31 confinats per 2 positius; a l’Escola de Gironella, 26 confinats per 2 positius; a l’Escola de Montmajor, 32 confinats per 6 positius; a l’institut de Puig-reig, amb 18 confinats per 12 positius; al Pere Fontdevila de Gironella, amb 12 confinats per 3 positius; o a l’Escola Sant Martí de Puig-reig, amb 7 confinats per 2 positius.

Comença la campanya de vacunació a infants de 5 a 11 anys a l’Hotel d’Entitats

El resultat és que s’han detectat 101 positius els últims 10 dies i ha calgut confinar 464 alumnes. És a dir, que cada positiu obliga a confinar entre 4 i 5 infants. Per reduir aquestes afectacions i per seguir lluitant contra el virus, el Departament de Salut ha posat en marxa des d’aquesta setmana la vacunació pediàtrica, a infants d’entre 5 i 11 anys, a la Catalunya central.

Les vacunes a nens s’administraran a Igualada, Manresa, Vic i Berga. Les primeres es van posar dimecres a Igualada i aquest divendres a la tarda es posen les primeres a Manresa i Berga. Dimarts vinent començarà la vacunació a Vic.

Fonts del Departament de Salut a la Catalunya central han confirmat a l’Aquí Berguedà que, a Berga, hi ha una previsió de 1.000 vacunes per a la franja de 5 a 11 anys durant aquestes festes. Al desembre ja s’han donat gairebé el 90% de les cites disponibles, però per al gener encara hi ha moltes hores disponibles.

Els horaris i les dates de la vacunació -que serà, com sempre, a l’Hotel d’Entitats– són aquestes:

Tardes de 16 a 20h:

Divendres 17 de desembre i 7 de gener

Dimarts 21, 28 de desembre i 4 de gener

Matins de 9 a 13h:

Dimecres 22, 29 de desembre i 5 de gener

Dijous 23  i 30 de desembre

Segons va explicar a mitja setmana la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Imma Cervós, la Catalunya Central compta en aquests moments amb 10.000 dosis pediàtriques per a administrar fins al 7 de gener.

Tot i l’elevada xifra, la gerent ha fet una crida a la calma “perquè, si se n’acaben, en vindran més” i ha demanat als pares que utilitzin el sistema “de cita prèvia”. Es pot reservar cita per vacunar els nens, AQUÍ.

https://twitter.com/icscatcentral/status/1471068768893870083

Els contactes estrets dels positius hauran de fer quarantena encara que estiguin vacunats

El Departament de Salut canvia el protocol de quarantenes. A partir de la setmana vinent, tots els contactes estrets de positius hauran de fer quarantena encara que estiguin vacunats.

Fins ara, aquesta mesura només s’aplicava en cas de variant òmicron, però el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha constatat que aquesta variant serà majoritària d’aquí a una setmana o deu dies, i absolutament dominant d’aquí a unes tres setmanes. “Serà ràpid”, ha dit Argimon. De fet, el 20% de les mostres que s’analitzen ara a Catalunya ja són sospitoses d’òmicron.

X