‘La Casa’, de la berguedana Insomnia Corporation, distingida com a sisè millor escape room del món

Sílvia Mosella i Climent Vila, les dues ànimes d'Insomnia Corporation. DIVINA LÓPEZ

No para de créixer. Si fa un any ja va ser distingida com el novè millor escape room del món, aquest 2021 ‘La Casa‘ ha escalat fins a la sisena posició. Aquest cap de setmana l’empresa berguedana Insomnia Corporation, creadora de ‘La Casa’, ha conegut la notícia en la gala telemàtica dels Top Escape Rooms Project (TERPECA).

‘La Casa’ es va estrenar el 24 de juny del 2020 i, en poc més de mig any, ja es va colar entre els deu millors escape rooms del món. Aquest 2021 ha servit per consagrar l’experiència com una de les millors del món i, de fet, com la segona millor de Catalunya i la quarta d’Espanya.

‘Tú también flotaràs’, de l’empresa basca Mad Mansion, ha rebut el premi al millor escape room del món; ‘La Santa’, de la madrilenya Shock Creations, ocupa el quart lloc del rànquing; i Cibercity 2049, de Santa Coloma de Gramenet, el cinquè. Tots tres, juntament amb la sisena posició de La Casa consoliden l’Estat espanyol com un dels grans epicentres mundials d’escape rooms, juntament amb Holanda i Grècia.

La trama de ‘La Casa’ se situa l’any 1972. La família Maith va construir una casa per viure-hi. Al cap de pocs anys, un greu incident al pou de la casa, va portar problemes a la família i tots els membres van ser trobats morts a la finca. A partir d’aquí, la casa ha quedat tancada durant més de 40 anys, però ara ha estat reformada i preparada per al turisme rural.

Insomnia Corporation continua entre les millors empreses del món

Insomnia ja va ser reconeguda fa un any entre les millors 25 empreses mundials del sector dels escape rooms. Aquest any, els Terpeca els tornen a reconèixer: l’empresa berguedana és la 21a millor del planeta. El certamen destaca que, a banda de la sisena posició de ‘La Casa’, l’empresa de Berga també ha aconseguit que ‘El cóctel del doctor’, un altre dels seus escape rooms, enguany sigui reconegut com a finalista dels premis.