La nova zona d’Urgències de l’hospital de Berga s’estrenarà a finals del 2022

Aquest dilluns s'ha formalitzat el contracte amb els encarregats de redactar el projecte. És la principal inversió per al Berguedà que recullen els pressupostos de la Generalitat per al 2022: 2,7 milions d'euros

El nou espai d’Urgències de l’Hospital Sant Bernabé de Berga entrarà en funcionament a finals de l’any vinent, el 2022. Són les previsions de la Generalitat, que reserva 2,7 milions d’euros del pressupost 2022 per a les obres i que preveu que el projecte estigui apamat a finals del primer trimestre i que s’executi des d’aleshores i fins a finals d’any. És la inversió més important que recullen els pressupostos 2022 de la Generalitat per al Berguedà.

Aquest dilluns al matí, la gerent de l’hospital, Anna Forcada, ha formalitzat els contractes amb els encarregats de redactar el projecte. Les empreses adjudicatàries han estat PINEARQ SLP, al capdavant del disseny de la part arquitectònica, i E3G Ingeniería y Energía SL, que portarà a terme les tasques d’enginyeria.

Com serà la nova zona d’Urgències?

La zona d’Urgències de l’Hospital Sant Bernabé de Berga es traslladarà a la quarta planta de l’edifici nou, una zona que actualment no s’utilitza. El nou espai tindrà 678 metres quadrats i serà quatre vegades més gran que la zona actual.

Hi haurà un box de triatge, un box de reanimació, 3 consultes per a urgències de baixa complexitat, 6 boxs per a urgències de mitjana i alta complexitat, i 6 espais per a observació. A més, la zona disposarà d’un espai de treball i control d’infermeria central, que permetrà tenir visibilitat i facilitarà el seguiment de tota l’activitat d’urgències.

La sala d’espera també estarà dividida en diferents zones: una per a pacients pediàtrics, una per a pacients respiratoris i una altra per a pacients sense patologia respiratòria, per tal d’adaptar-se a la nova situació creada per la pandèmia de la Covid-19. A les noves urgències també hi haurà despatxos per a l’Atenció Continuada d’Urgències Territorials (ACUT) i la base assistencial del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), amb un accés ràpid i directe al vehicle i al mateix servei d’urgències.

X