Tres grups de llars d’infants del Berguedà, confinats perquè s’han quedat sense educadores

Són la llar d'infants La Baldufa, d'Avià, que té dos grups a casa, i la llar d'infants El Niu, de Casserres, que va enviar tots els nens i nenes a casa fins dimecres 12

La llar d’infants La Baldufa, d’Avià, té dos grups confinats per coronavirus i la llar d’infants El Niu, de Casserres, està tancada perquè també ha hagut de confinar la classe que té. El curiós del cas és que, en cap dels dos centres, no hi ha ni un sol cas de Covid entre els infants. Els contagis han estat entre les educadores.

A Avià, el regidor d’Educació, Carles Navarro, ha explicat a l’Aquí Berguedà que ha calgut confinar dos dels quatre grups de la llar d’infants perquè només disposen de dues educadores. “Hi ha tres educadores confinades i la persona que ens feia una substitució ha estat cridada a llistes. No podem buscar gent per fer substitucions de tres o quatre dies”, recalca Navarro.

A Casserres, una de les educadores va donar positiu a finals d’any. La llar d’infants -que per Nadal obria cada dia, excepte els festius- va decidir tancar tota la primera setmana de 2022 i va seguir tots els protocols per detectar si hi havia hagut contagis. Cap dels infants va agafar el virus, però les quatre educadores sí. La regidora d’Educació, Imma Farràs, ha coincidit amb el regidor d’Avià que “és molt difícil trobar substituts amb tan poc temps i per tan pocs dies”. Dues de les quatre educadores ja han donat negatiu i la llar d’infants preveu reobrir aquest dimecres, 12 de gener.

Les dades del Departament de Salut no recullen el confinament de la llar d’infants de Casserres. De fet, només registren un sol grup confinat a Catalunya: a la llar d’infants d’Avià, on realment n’hi ha dos.

Canvi de protocol per a les quarantenes escolars

Divendres passat la Comissió interterritorial de Salut Pública espanyola va fixar un canvi de protocol per a les quarantenes en grups escolars. A partir d’ara, només s’hauran de confinar els grups de primària i infantil que tinguin cinc o més positius a classe. També aquells que, tot i no arribar a cinc contagiats, el nombre d’afectats representi el 20% o més de tota l’aula.

L’objectiu és garantir la presencialitat a les aules i, de moment, sembla que s’està aconseguint. Pràcticament, no hi ha grups confinats a tot el país, tot i haver-hi més de 28.000 persones confinades a Catalunya entre docents i alumnes.

X