Els Mossos detenen el lladre que va robar en quatre domicilis d’Avià, a l’estiu, i en un cinquè a Berga, al novembre

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest gener un jove de 19 anys com a presumpte autor de quatre robatoris amb força a Avià, a finals d’agost, i d’un cinquè a Berga, al novembre.

La detenció es va produir diumenge, 9 de gener, i és el resultat d’una investigació que va començar a finals d’agost, quan es van denunciar els quatre robatoris a Avià. En el decurs de la investigació els Mossos van constatar que el lladre sempre utilitzava el mateix modus operandi: escalava la façana de l’habitatge i forçava una porta o finestra fent palanca amb una eina. Un cop a l’interior, sostreia joies i diners, principalment.

El detingut està presumptament relacionat amb cinc robatoris amb força: els quatre que va fer a Avià i que van propiciar que li comencessin a seguir la pista, i un cinquè que va cometre a Berga, a mitjans de novembre. Durant les indagacions, això sí, es van poder recuperar algunes de les joies sostretes, les quals es van retornar als seus propietaris.

L’endemà de la detenció, dilluns 10, el detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga, que va decretar llibertat amb càrrecs.

X