El Govern anuncia que la variant de Sagàs es començarà a fer a principis de l’any vinent

En una visita institucional a Prats de Lluçanès, el vicepresident, Jordi Puigneró, es compromet a treure les obres a concurs abans que acabi l'any i a iniciar-les quan acabi el procés

La variant de Sagàs es començarà a construir d’aquí a un any. El vicepresident del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, ho ha anunciat aquest dissabte al matí, en una visita a Prats de Lluçanès. Puigneró ha matisat que el projecte s’està acabant de redactar i que s’estan polint serrells tècnics per minimitzar l’impacte ambiental i consensuar-ho amb el territori. Això sí, el vicepresident ha afirmat que el concurs per adjudicar les obres sortirà abans que acabi el 2022 i que, per tant, l’actuació hauria de començar a principis del 2023.

El temps que duraran les obres encara està per afinar. Puigneró ha dit que dependrà del projecte final que surti consensuat i de la seva complexitat. El que ha deixat clar és que el seu Departament vol treure-ho a concurs abans que acabi aquest 2022 i que reserva 8 milions d’euros per fer els treballs.

L’actuació correspon a l’últim tram de la C-62 que la Generalitat té pendent de millorar. La carretera és el principal eix viari que uneix el Berguedà i Osona. I el tram a actuar són gairebé tres quilòmetres en què la via combina poca amplada, revolts i canvis de rasant. De fet, el territori ho ha reivindicat durant l’última dècada perquè el tram s’ha convertit en el principal focus d’accidents de l’Eix del Lluçanès.

L’últim projecte: una carretera de 3,5 metres amb vorals d’un metre a banda i banda

L’últim projecte públic apuntava que la nova variant tindria una calçada de 3,5 metres, amb vorals d’un metre a cada costat. Puigneró ha evitat donar més detalls perquè els vol acabar de pactar, però ha confirmat que l’actuació no consisteix a corregir el traçat actual, sinó en fer una carretera nova, paral·lela a l’actual.

X