L’ACEB pressiona perquè el Govern inverteixi més diners al polígon d’Olvan i a les carreteres del Berguedà

El president de la patronal, Josep Maria Serarols, i una representació de la junta es reuneixen amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i alcen el crit per situar la comarca al mapa

Continua la pressió de l’empresariat perquè s’inverteixin més diners al Berguedà. Aquest dijous al migdia el president de l’Associació d’Empresaris del Berguedà (ACEB), Josep Maria Serarols, i una representació de la junta s’han reunit, a petició de la patronal, amb la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà.

Durant la trobada, l’empresariat ha reclamat a Vilagrà que situï el polígon d’Olvan com una prioritat a l’agenda del Govern i que acceleri millores com la ja anunciada variant de Sagàs o l’encallada millora de la C-16 de Berga al Túnel del Cadí. La patronal també ha insistit al Govern que no s’oblidi de la millora d’altres vies com la C-26, que connecta Berga amb Ripoll i Solsona.

En la reunió, l’ACEB ha reivindicat les estratègies que defensa des de fa més d’un any a través de la seva Visió ACEB. També ha recordat a Vilagrà l’èxit de Firhàbitat, que en només una edició s’ha consolidat com una referència en l’àmbit de la bioconstrucció i l’eficiència energètica. Per tot plegat, la patronal berguedana ha reclamat suport per part del Govern per consolidar la iniciativa, que ja té data per a la segona edició: el 3, 4 i 5 de juny, també a Avià.

Malestar pels pressupostos

Sobre els pressupostos que el Govern de la Generalitat tot just acaba d’aprovar per aquest 2022, els empresaris de la comarca han recriminat a Vilagrà que hi veuen “poca empatia pel que fa a les inversions”. Defensen que la inversió cap a l’hospital de Berga és més que necessària i la celebren. “Una comarca sense hospital no és una comarca”, ha recalcat Serarols, en declaracions a l’Aquí Berguedà.

Ara bé, entenen que cal una aposta més decidida pel polígon d’Olvan, sobretot veient que, al Solsonès, el Govern ha estat capaç de reservar més de 4 milions d’euros per a la urbanització del polígon de Santa Llúcia, de Solsona.

Demanen més informació sobre els JJOO

Els empresaris també han aprofitat la trobada per parlar amb Vilagrà de la polèmica del mes: la consulta sobre els JJOO que es farà a l’Alt Pirineu i l’Aran, però que esquiva zones com el Berguedà. L’ACEB ha expressat el seu malestar per haver estat exclosos de la consulta i el Govern ha respost que no seran a la consulta, però sí que podran participar en la preparació dels Jocs a través de taules de participació. “Ells diferencien entre opinió i participació, i a nosaltres no ens sembla just”, ha expressat Serarols.

Sigui votant o no, el president dels empresaris ha exigit que se’ls faciliti més informació sobre com seran els Jocs d’Hivern per poder valorar quina afectació tindran al Berguedà i, així, poder adoptar un posicionament més clar.

A la trobada també hi ha assistit la delegada del govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit; la directora dels Serveis Territorials d’Empresa de la Catalunya Central, Teresa Clotet; i el responsable de presidència a la Catalunya Central, Ferran Martínez. A la banda de la taula de l’ACEB, acompanyaven el president els membres de la junta Xavier Gual, Maria Costa, Albert Vilardaga i Josep Gonzàlez.