Albiach avisa el Govern que si no amplia la consulta dels Jocs al Berguedà “incomplirà el mandat del Parlament”

Els comuns retreuen a ERC i Junts que votessin una esmena per "consensuar la implicació" del territori, però ara se'n desdiguin

Jéssica Albiach, en roda de premsa al Parlament. ACN

La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha avisat el Govern que si no amplia la consulta dels Jocs d’hivern a les comarques del Berguedà, Ripollès i Solsonès els “negarà la veu” i “incomplirà el mandat del Parlament”. En roda de premsa, Albiach ha recordat que ERC i Junts van votar a favor d’una esmena a una moció que apostava per “consensuar la implicació” d’aquests territoris en el procés participatiu i ha criticat que ara estiguin “donant excuses” per “desdir-se’n amb tripijocs”. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va explicar que, segons la seva interpretació, el text no implicava ampliar la consulta. Albiach ha demanat que s’aclareixi el posicionament del Govern i ha avisat que no es quedaran “de braços plegats”.

Durant la roda de premsa, Albiach ha llegit la literalitat de l’esmena aprovada –que va comptar amb el suport d’ERC i Junts- que reclamava al Govern “consensuar” amb les tres comarques afectades la seva incorporació al procés participatiu. “Ras i curt, estem parlant d’incorporar aquest àmbit territorial a la consulta”, ha insistit la líder del grup, que ha demanat que no hi hagi “cap ombra de dubte”.

De què té por el Govern d’Aragonès i per què nega la veu als territoris directament afectats?”, ha preguntat. Albiach ha dit que donaran “uns dies de marge” perquè l’executiu aclareixi la situació, però els ha advertit que no quedaran “de braços plegats”.

La presidenta del grup parlamentari ha lamentat que “des del principi” hi hagi hagut “opacitat i improvisació” en la candidatura dels Jocs i ha exigit al Govern que faci pública tota la informació, com l’impacte ambiental, quines seran les infraestructures necessàries i com serà l’organització.

X