El percentatge de persones amb calvície augmenta any rere any a Catalunya

Patrocinat

L’alopècia és un dels problemes més comuns al nostre país. Any rere any, creix la preocupació per aquest fenomen, que pot arribar a afectar a l’autoestima de molts homes i dones. Encara que cada cop està més normalitzat, hi ha persones que no estan del tot confortables amb la seva imatge a causa de l’alopècia, i per això prefereixen prendre medicació o sotmetre’s a tractaments. La medicació pot resultar molt útil en alguns casos d’alopècia androgènica, però en altres casos és possible que no.

Per aquesta raó, està creixent l’interès en les intervencions de trasplantament capil·lars. Aquest tipus d’intervenció està creixent molt en els últims anys gràcies al seu preu assequible i a què es tracta d’una operació poc invasiva. Bàsicament, consisteix en el trasplantament de cabell del pacient d’una zona més poblada cap a la zona que interessa repoblar, amb uns resultats realment sorprenents.

Un dels punts a favor d’aquest tractament, és que, en tractar-se de cabell del mateix pacient el rebuig no és possible. En aquest article, donem algunes claus dels trasplantaments capil·lars.

Què és un trasplantament capil·lar i en què consisteix?

Com hem comentant anteriorment, un trasplantaments capilar consiteix en extreure uns cabells d’una zona poblada per portar-la a una menys poblada. Al transplatament de cabells del mateix pacient, el rebuig no és possible, ja que el cos reconeix els nous cabells com propis.

Aquest tractament s’ha desenvolupat molt els últims anys, ja que no es posible fer trasplantaments de cabell d’una persona a una altra.El més habitual es extreure cabell de la zona occipital i dels laterals del cuir cabellut. També es pot fer trasplant de celles i barba.

Encara que els homes són els clientes que més demanen aquests serveis, cada cop també s’està estenent en dones, que per qualsevol raó desitgen augmentar la densitat del seu cabell.

El motiu més habitual per realitzar aquest tipus d’intervenció és degut a alopècia androgènica natural en homes i dones. No obstant això, en alguns casos també es du a terme per motius estètics per tapar cremades, ferides i cicatrius degudes a intervencions passades.

Quins tipus de trasplantaments existeixen?

Bàsicament, els trasplantaments es divideixen en dos tipus, la tècnica FUE i la tècnica FUSS. La primera tècnica, la FUE, extracció d’unitats fol·liculars consisteix a extreure les unitats fol·liculars d’una en una. D’aquesta forma, els cabells un cop trets es tornen a introduir a la zona on interessa de la forma més ràpida possible. És un mètode més ràpid i que requereix la rapidesa de l’equip, a més, amb l’anestèsia local, l’operació és gairebé indolora del tot i no cal suturar les ferides posteriorment. Pots consultar més informació a https://www.dramarinagarrido.es/injerto-capilar/ i rebre informació de tots els tipus de tractaments

L’altra tècnica, la FUSS, o mètode de tira, consisteix a extreure una fina banda de pell del crani la qual es fragmenta posteriorment. Després, es trasplanta a poc a poc a la zona amb alopècia fins a omplir els forats. Es tracta d’una operació que dura sis o set hores, per la qual cosa és important conèixer els detalls abans de començar.

X