Els productors del Berguedà faran mercat a Cal Rosal quatre cops a l’any

La primera trobada serà aquest diumenge, 13 de març, però també n'hi haurà el 15 de maig, el 9 de juliol i el 30 d'octubre

El Mercat de Productors del Berguedà es consolida. L’octubre passat se’n va celebrar la primera edició a Cal Rosal i ja aleshores els impulsors van avançar que la idea era fer-ne un a cada estació de l’any a partir del 2022. I van per bon camí: aquest diumenge, 13 de març, hi ha la primera trobada de productors de l’any, però ja hi ha data per a les altres tres: seran el 15 de maig, el 9 de juliol i el 30 d’octubre. Totes a la Porta del Comerç de Cal Rosal.

El mercat continua amb el doble objectiu que ja tenia entre cella i cella a l’octubre: crear vincles entre els productors del Berguedà i donar a conèixer la seva feina al públic en un mateix espai. Ho ha relatat en roda de premsa Maria Costa, productora de blat de moro escairat a Cal Rosal i una de les ànimes del projecte. En aquesta edició, a més, hi haurà un convidat especial: el xai. Entre dos quarts d’1 (12.30 h) i dos quarts de 2 (13:30 h) hi haurà un showcooking i un tast amb xai de Cal Pauet (l’Espunyola) i l’elaboració de La Cuina del Barbut. En paral·lel, el mercat estarà obert des de les 10 del matí i hi haurà una activitat infantil entre les 11 i les 13 h. La jornada clourà amb el vermut amenitzat per la cantant berguedana Laura Luceño.

Costa ha detallat que, al mercat, hi haurà 13 productors i una dotzena de parades diferents. En la mateixa línia, l’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat, ha explicat que n’hi haurà que repetiran respecte a l’edició de l’octubre passat, però també n’hi haurà de nous: “En cada mercat intentarem que hi hagi una rotació perquè el públic que ens visiti vegi coses noves”.

A banda dels productors i l’Ajuntament d’Olvan, hi ha dues grans potes que s’han implicat en el mercat: la unió de botiguers de Cal Rosal i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Els botiguers seran un complement perfecte per al mercat en un dels pocs espais de la comarca que té totes les persianes amunt cada diumenge. Des de l’Agència, el president, Lluís Vall, ha celebrat que aquesta segona edició serveixi per “consolidar el mercat, per fer xarxa entre productors i perquè la gent sàpiga on es produeix el que té a la taula”.

X