Més sol·licituds que mai al Berguedà per a les beques a estudiants de Formació Professional en situació vulnerable

Són les beques de la Fundació Impulsa i tenen l'objectiu d'ajudar aquells estudiants que tenen actituds i aptituds per cursa cicles d'FP, però que es trobin en una situació social i econòmica que els impedeixi matricular-se

El nombre d’alumnes berguedans que han demanat a la Fundació Impulsa beques per continuar els seus estudis ha crescut i arriba fins als 38 estudiants dels 7 centres d’educació secundària de la comarca. Això significa que han demanat aquestes ajudes 14 joves més que l’any passat. Per centres, han presentat sol·licituds un total de 3 alumnes de l’IES Puig-Reig, 5 de l’Alt Berguedà de Bagà, 7 de l’IES Pere Fontdevila de Gironella, 10 del Serra de Noet, 6 del Guillem de Berguedà, 2 de l’escola Vedruna i 5 de Xarxa.

L’objectiu d’aquestes ajudes és acompanyar a joves berguedans que hagin finalitzat els estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), i tinguin actituds i aptituds per cursar cicles de Formació Professional (FP), però que es trobin en una situació social i econòmica vulnerable que els hi impedeixi o dificulti l’accés a aquests estudis.

Els tècnics del Consell Comarcal del Berguedà són els encarregats de dur a terme les tasques de promoció i difusió del programa, recollida de sol·licituds i documentació, i traspàs de les dades a full de càlcul per tal que posteriorment la Fundació Impulsa faci la valoració de les beques segons els requisits establerts. Les beques concedides es comuniquen en el mes de maig just abans de les preinscripcions en els centres d’ensenyament.

Per fer aquesta feina, el Consell Comarcal del Berguedà i la Fundació Impulsa tenen un conveni de col·laboració. La Fundació Impulsa promou la igualtat d’oportunitats dels joves acompanyant-los en la seva formació i creixement personal. A través dels programes de la Fundació Impulsa, joves en situació social i econòmica vulnerable reben suport econòmic i humà per accedir a un cicle de Formació Professional.

La Fundació Impulsa seleccionarà els alumnes que compleixin els requisits i que seran susceptibles de rebre la Beca Impulsa, que inclou una ajuda econòmica per fer front a les despeses escolars, un ordinador, el seguiment psicopedagògic per part de l’equip de la Fundació Impulsa, l’acompanyament d’un mentor i formacions en competències transversals i professionals, mentre estudiïn cicles d’FP homologats.

Es busquen mentors al Berguedà

D’altra banda, la Fundació Impulsa busca persones voluntàries que vulguin fer de mentors i mentores per acompanyar els joves becats en el seu creixement professional i humà. Per fer-ho, poden inscriure’s aquí. Per al curs 2022-23 necessiten entre 130-150 persones a Osona, a la Garrotxa, al Berguedà, al Moianès, al Bages, al Baix Empordà i a Terrassa i Sabadell.