Junts per Berga parla de “desgavell de circulació” al nou tram de la ronda Moreta i exigeix al govern que ho resolgui

El principal grup de l'oposició insta el govern a donar explicacions sobre qui va autoritzar els canvis en l'execució de l'obra i insisteix que cal exigir responsabilitats a l'empresa constructora

El punt que genera més crítiques des de Junts per Berga és aquest: l'encreuament entre el carrer Barcelona i la ronda Moreta. FERRAN AYMERICH (TWITTER)

Junts per Berga assegura en un comunicat que les obres de millora de la ronda Moreta presenten “deficiències de seguretat, sobretot en l’encreuament entre el carrer Barcelona i la incorporació a la ronda Moreta en sentit cap al Vall”. Entenen que hi ha “un desgavell de circulació” i critiquen que “la senyalística segueix mal col·locada”, quan ja fa dues setmanes que s’ha obert el trànsit al tram. Això, diuen, “provoca la no visibilització i la manca de marques viàries indicant el pas”.

El portaveu del grup municipal, Ferran Aymerich, assegura que “l’stop continua col·locat a una zona sense visibilitat, no hi ha marques viàries, ni queda clar si els cotxes poden o no poden aparcar al final del carrer Maixerí“. En aquest sentit, la formació exigeix solucions de forma immediata per evitar problemes a la ciutadania i als usuaris del tram.

Alhora, el grup manifesta que “l’obra s’ha executat malament de forma genèrica”, i concreta que “hi ha panots mal col·locats, embornals insuficients, fet demostrat amb les pluges d’aquests darrers dies on ja s’han produït desperfectes a la calçada”. També critiquen que “l’arbrat és un altre dels temes que ha sorprès, atès que aquests s’han col·locat de forma que a la llarga generaran ombra sota els fanals i aquest tram de carrer esdevindrà fosc“. Això, apunten, és greu tenint en compte que és una zona concorreguda de nit, amb La General a pocs metres, i “va en contra de garantir carrers correctament il·luminats per tal de tenir una ciutat segura, com poden ser els robatoris”, subratlla Ferran Aymerich.

Per tot plegat, Junts per Berga demana que el govern de la CUP i ERC doni explicacions públicament per “esclarir qui va autoritzar aquestes modificacions del projecte que fan un carrer més insegur”. Al mateix temps, el principal grup de l’oposició diu que cal exigir responsabilitats a l’empresa constructora per tal que garanteixi “la perdurabilitat de l’obra i que el conjunt de veïns la puguem gaudir satisfactòriament durant molts anys”.

https://twitter.com/faymerich/status/1504146807227809793
X