Els alcaldes enviaran una carta al Govern demanant que el Berguedà sigui a la consulta sobre els JJOO

La carta demanarà que, abans de la consulta, els berguedans rebin tota la informació que hi hagi sobre la candidatura per poder votar amb coneixement de causa

Els alcaldes del Berguedà han acordat aquesta tarda en una trobada a Sant Julià de Cerdanyola que enviaran una carta al Govern de la Generalitat perquè s’inclogui la comarca a la consulta sobre la candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. És una proposta que l’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, va posar sobre la taula en el ple del Consell Comarcal de fa unes setmanes i que aquest dimarts s’ha portat a la trobada d’alcaldes, amb bona rebuda general.

El president comarcal i alcalde de Guardiola, Josep Lara (Junts), ha explicat que en les pròximes hores es redactarà la carta i es farà arribar als alcaldes dels 31 municipis del Berguedà. A banda d’exigir ser inclosos a la consulta, la carta també demanarà que, abans de la consulta, es faciliti tota la informació que hi hagi sobre el projecte perquè els berguedans puguin votar amb coneixement de causa.

Els alcaldes també han coincidit, en la trobada a Sant Julià de Cerdanyola, que seria bo que el Govern comptés el resultat de la consulta a cada comarca com un sol vot. “Som conscients que aquí hi ha més habitants que a la Vall d’Aran i ja ens sembla bé que el resultat d’una comarca compti com un sol vot per evitar camuflar el sentit de vot de l’Alt Pirineu i l’Aran”, ha matisat Ivan Sánchez (CUP), després de la reunió d’alcaldes.

Des d’ERC, Moisès Masanas ha deixat clar que els representants d’ERC al Berguedà defensen poder votar a la consulta i faran “el que estigui en les nostres mans” per fer recapacitar el partit a la Generalitat, tot i que ha recalcat que no és fàcil tenir incidència en les decisions que es prenen en el si del Govern. A la Generalitat, els republicans són els principals defensors d’una consulta limitada a l’Alt Pirineu i l’Aran.

X