Stop JJOO convoca “una manifestació de país” pel 15 de maig a Puigcerdà

La plataforma exigeix que la consulta es faci a les sis comarques de l'Alt Pirineu i Aran, Ripollès, Berguedà i Solsonès

Stop JJOO ha anunciat la manifestació a Puigcerdà des del Pallars Jussà. MARTA LLUVICH / ACN

La Plataforma Stop JJOO ha convocat “una manifestació de país” pel dia 15 de maig a Puigcerdà. Sola el lema ‘Per un Pirineu Viu, Stop Jocs’ volen reunir a la capital de la Cerdanya el màxim nombre de persones per fer sentir la seva veu. La Plataforma ja compta amb el suport de ‘No al transvasament’, ‘Zero Port’ o Unió de Pagesos. Bernat Lavaquiol, un dels portaveus de la Plataforma, ha dit que també confien comptar amb plataformes d’Aragó. Stop JJOO, des d’Espui (Vall Fosca), a tocar de les infraestructures que havien d’acollir una estació d’esquí i que es van quedar a mig fer, ha exigit al Govern que la consulta s’ha de fer a la totalitat de les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran, el Ripollès, Berguedà i Solsonès.

Manifestació contrària als Jocs d’Hivern

Stop JJOO vol que la manifestació del 15 de maig sigui multitudinària i amb famílies vingudes de tot el país. La plataforma confia comptar també amb persones d’Aragó contràries al projecte olímpic. L’objectiu de la manifestació és “fer veure al Govern que els veïns del Pirineu no volen acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern“, ha explicat Lavaquiol, que ha afegit que en clau política s’implicarà a la mobilització l’Assamblea Nacional Catalana.

“Volen excloure Berga de la consulta pels habitants que té”

Lavaquiol ha assenyalat que des de la plataforma exigeixen que la consulta es faci en “igualtat de condicions a les nou comarques (Alt Pirineu i Aran, Ripollès, Berguedà i Solsonès). A la plataforma no els serveix una consulta que exclogui als habitants de Berga, ni fórmules mixtes i ja han dit que no acceptaran cap proposta que tregui veu a alguns veïns d’aquestes nou comarques. El portaveu de Stop JJOO ha declarat que volen excloure Berga pel nombre d’habitants que té, uns 16.000, convertint-se en la població més poblada on es faria la consulta.

Pel que fa a la pregunta de la consulta, que segons Stop JJOO es faria el dia 3 o 10 de juliol, exigeixen que sigui clara i com a úniques opcions de resposta: ‘sí o no’. La plataforma no acceptarà cap pregunta que plantegi diferents opcions i que inclogui altres qüestions que no siguin relacionades amb els Jocs.

X