Puig-reig, punt de trobada de l’atletisme escolar de tot el país

El camp que habitualment es destina a la Corrida es transforma per un dia en un camp de cros per acollir les finals dels Jocs Esportius Escolars... I l'Ajuntament ja ha admet que estudia la possibilitat que la Corrida i el cros puguin conviure

Les primeres finals catalanes dels Jocs Esportius Escolars seran al Berguedà, aquest diumenge, 3 d’abril. Es disputaran al camp de la Corrida de Puig-reig, que excepcionalment s’ha transformat en un camp de cros per acollir la cita. La jornada començarà a les 10 del matí i està previst que hi participin 800 nens i nenes d’arreu del país. La de Puig-reig serà la primera final dels Jocs Esportius; la resta es disputaran al juny en altres punts del país.

El director tècnic de la prova, Alfonso López, ha explicat aquest dimecres en la presentació de les finals que cada volta tindrà 870 metres. Cada categoria tindrà el seu propi recorregut: els juvenils (en edat de cursar l’ESO) faran quatre voltes i, per tant, més de 3.600 metres, mentre que els més petits (els prebenjamins) faran mitja volta al circuit. La Unió de Consells Esportius de Catalunya ha encarregat la direcció tècnica d’aquesta primera final de Puig-reig al JAB, com a club atlètic amb expertesa al territori.

López ha recordat que el Berguedà és l’única comarca de Catalunya que ha impulsat una selecció comarcal de cros escolar per tal que tots els infants, siguin del centre que siguin, defensin els mateixos colors als certàmens nacionals. A més ha celebrat que ara la comarca pugui acollir les finals dels Jocs Esportius Escolars perquè “l’atletisme neix i creix al pati d’un col·legi”.

En la mateixa línia, el president del Consell Comarcal, Josep Lara, ha elogiat que, gràcies a la cita del cap de setmana, la comarca podrà acollir un cop més un acte que la situa en el mapa català. A més, ha apuntat que els 800 infants que hi participaran vindran acompanyats de les seves famílies, i això tindrà “un impacte” en la comarca. Hi ha coincidit plenament el conseller d’Esports i directiu de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Abel Garcia, que ha celebrat que les famílies “donaran vida als establiments de serveis, oci, allotjament o restauració de la comarca”.

Un circuit provisional o fix?

Des de Puig-reig, el regidor d’Esports, Cristian Pérez, ha assegurat que “és un plaer” acollir un certamen com les finals dels Jocs Esportius Escolars i ha destacat que “ha estat una feina a contrarellotge, però que ha arribat a bon port i ens n’hem sortit”.

A més, els Jocs Esportius obren una porta al municipi que fins ara no s’havia contemplat: aprofitar el camp de la Corrida com a camp de cros, quan no se celebri la festa. Pérez ha dit que ho estudiaran al detall perquè ho veuen com “una oportunitat” per tenir una nova infraestructura esportiva per a Puig-reig i la comarca, però que -això sí- encara no hi ha res ferm i que n’han d’analitzar tots els factors.

X