Gironella canviarà la gespa del camp de futbol aquest estiu i destinarà la vella a un nou camp annex

L'Ajuntament preveu aprofitar les làmines velles en millor estat per recol·locar-les a l'actual pista de futbol sala que hi ha a l'altra banda dels vestuaris

Instant d'un partit de l'Atlètic Gironella. ALEIX CAMPRUBÍ

Estiu d’obres al camp de futbol de Gironella. L’Ajuntament té previst canviar la gespa artificial que va estrenar l’any 2008. “La vida útil comptàvem que era d’entre 10 i 12 anys i l’hem pogut allargar dos anys més perquè l’hem cuidat molt, però ara ja tocava”, apunta l’alcalde, David Font.

A més, el canvi de gespa del camp propiciarà que s’habiliti un nou espai d’entrenament: a l’actual pista que hi ha per darrere dels vestuaris. “Aprofitarem les làmines grans que traurem del camp gran i que estiguin en millor estat per recol·locar-les al camp de darrere”, relata el regidor d’Esports, Miquel Serra. Tot plegat ampliarà unes instal·lacions que utilitzen, en gran manera, per als 12 equips de futbol base i els 2 amateurs de l’Atlètic Gironella, però que també per a l’escoleta del club (de P3 a P5) i les activitats extraescolars que hi fa l’empresa Miceli.

El canvi de gespa costarà 270.000 euros. D’aquests diners, 220.000 sortiran de les arques de l’Ajuntament i uns 50.000 euros venen de la Diputació de Barcelona. A banda, l’Ajuntament també té previst reformar els vestuaris, a la vegada que es canvia la gespa del camp, però s’està acabant d’enllestir el projecte, que serà d’una quantia molt menor.

La idea de l’Ajuntament és que les obres comencin tan bon punt acabi la temporada de l’Atlètic Gironella, a finals de primavera, i s’aprofitin els mesos d’estiu per enllestir-la abans que comenci la temporada vinent, al setembre. “S’estima que tot plegat pot durar entre un mes i mig i dos mesos”, ha detallat Serra.

Un skatepark a la zona esportiva

La del camp de futbol no serà l’única actuació de l’Ajuntament a la zona esportiva en els pròxims mesos. El consistori invertirà 72.000 euros, que sortiran íntegrament de les arques municipals, a la construcció d’un skatepark. De fet, hi haurà dos espais diferenciats: un bowl per a skaters amb experiència i un altre per a persones que s’inicien en la disciplina.

El regidor d’Esports i l’alcalde han coincidit que es tracta d’un reclam històric del Consell d’Infants del poble: “Ens ho demanaven gairebé cada any, però amb els diners que es destinen al Consell cada any no ho podíem fer mai i hem decidit fer-ho per una altra banda”.

La idea és que l’skatepark estigui enllestit entre mitjans i finals de juny en una zona poliesportiva que ja compta amb camp de futbol, pavelló, pistes de tennis i pàdel, un camp de vòlei platja i un espai per a autocaravanes amb aparcaments estrenats fa pocs mesos.

X