El PSC posa preu al seu ‘sí’ al pressupost de Berga: afegir-hi una vintena d’accions

El grup socialista planteja diverses inversions, com ara la substitució de la gespa artificial del camp de futbol o bé la millora dels actuals parcs infantils i l'asfaltatge de l'aparcament gratuït de la Rasa dels Molins

Aprovar el pressupost del 2022 per unanimitat no serà bufar i fer ampolles per al govern de Berga. Com era d’esperar, els dos grups de l’oposició han presentat esmenes a la proposta inicial que els ha presentat el govern de la CUP i ERC. Segons ha confirmat l’alcalde, Ivan Sànchez, aquest dijous en roda de premsa, el govern s’ha reunit amb els dos grups de l’oposició aquesta setmana i, de fet, algunes converses s’allargaran fins a aquesta tarda, a l’espera de poder arribar a un acord d’última hora per fer encara més àmplia la majoria que ja sumen la CUP i ERC per si soles.

El PSC, per exemple, ha plantejat 10 propostes i 9 inversions concretes per encaixar a la proposta inicial del govern. Els socialistes demanen que s’ampliï la partida de neteja de la ciutat, un calendari concret sobre la licitació dels contractes que estan caducats, una redacció d’un pla de mobilitat que el PSC ja havia pactat amb la CUP per aprovar el pressupost del 2020 i polítiques concretes d’accés a l’habitatge que també s’havien pactat l’any 2020.

A banda, el PSC reclama que es fixin les línies de treball per a l’estratègia fins al 2030 i insisteix que hi ha dues mocions aprovades a l’Ajuntament que ho acorden. També clama per dotar de recursos humans i de tramitació d’expedients a l’empresa BRG Progrés i als patronats municipals, que s’aclareixin les competències en l’àrea de Serveis Socials i en tot el que té relació amb la residència, i que es resolgui el recurs presentat sobre la manca de documentació en el darrer patronat de la residència.

El grup socialista requereix també una resposta per escrit sobre els motius dels endarreriments de les obres a la Ronda Moreta i els tràmits tècnics que ha fet l’Ajuntament.

Una partida per al pacte de l’Estany Clar

El PSC també demana que l’Ajuntament de Berga destini una partida concreta al pacte de reactivació comarcal, pocs dies després que el Consell Comarcal hagi acordat destinar-hi 300.000 euros. El govern ha justificat aquest migdia que aquesta partida concreta no apareix al pressupost perquè encara s’ha de definir quines accions es fan i quant hi aporta cada ajuntament. “Hi serem perquè hi volem ser”, ha matisat l’alcalde, Ivan Sánchez, i s’ha compromès a fer la modificació de pressupost que calgui, quan hi hagi les accions concretes a executar.

Canvi de gespa del camp de futbol i els primers passos de la pista d’atletisme

Pel que fa a les inversions, el PSC ha plantejat que es facin els primers passos per construir la pista d’atletisme. De fet, el grup també ho va pactar amb la CUP l’any 2020 per aprovar el pressupost, però no s’ha avançat en cap sentit de moment. Encara en l’àrea d’esports, els socialistes posen, com a condició al seu ‘sí’, que se substitueixi la gespa artificial del camp de futbol i que s’instal·li gespa artificial al camp annex del costat (futbol 7).

El grup municipal també reclama que es prioritzin i concretin quins carrers es milloraran, que es renovin i s’equipin més els parcs infantils i que es faci un rentat de cara a la Rasa dels Molins. En aquest últim aspecte, el partit opositor proposa que s’asfalti l’aparcament de sorra actual. Finalment, el partit vol un pla d’usos de l’edifici del CAT, que es doni compliment al que el govern va prometre als veïns del carrer Maixerí per controlar els sorolls de nit, i una partida per encarregar el projecte executiu del convent de Sant Francesc.

Si la CUP i ERC accepten tot això, el regidor socialista, Abel Garcia, votarà a favor del pressupost.