Junts per Berga demana canvis “del tot assumibles” per aprovar el pressupost amb una àmplia majoria

El principal grup de l'oposició apunta que les seves esmenes es poden encaixar a la proposta del govern fent uns pocs moviments de partides

Com el PSC, Junts per Berga també ha proposat diverses esmenes a la proposta de pressupost que aquest dijous el govern porta a aprovació. El principal grup de l’oposició divideix les esmenes en tres pilars que consideren “del tot assumibles i que simplement requereixen voluntat política per aconseguir consens”. De fet, apunten que es poden encaixar fent moviments de partides de, com a molt, uns 130.000 euros en total.

D’entrada, JxB ha proposat al govern ampliar la quantia de tres convenis de l’Ajuntament amb el teixit associatiu: amb la UBIC, de 18 a 36.000 euros; amb els Castellers de Berga, de 3 a 8.000 euros; i amb la Penya Boletaire, de 7 a 8.000 euros. També demanen que el govern es comprometi a millorar els punts foscos de Sant Francesc i les Estasellas i que augmenti el manteniment del camp de futbol amb una partida que passi de 20 a 40.000 euros.

Finalment, el grup -que té sis regidors al ple- reclama que s’inverteixin més diners a la instal·lació de plaques solars i que l’actual partida de 60.000 euros s’ampliï, com a mínim, fins als 120.000 euros. Una altra proposta que fa el grup opositor és que el pressupost per a càmeres de videovigilància passi de 6 a 30.000 euros.

Fonts del govern i de Junts per Berga han confirmat que les negociacions per arribar a un acord encara estan vives i, de fet, ho estaran fins pocs minuts abans de l’inici del ple.

X