Els residents de Medicina i Infermeria que triïn el Berguedà cobraran més que els de l’Àrea Metropolitana

El Departament de Salut ha posat en marxa un programa d'incentius als nous residents de primer curs en funció d'on s'ubiqui la unitat docent que triïn

Els residents de Medicina i Infermeria Familiar i Comunitària que escullin el Berguedà per culminar la seva formació cobraran més diners que els de l’Àrea Metropolitana. El Departament de Salut ha posat en marxa un programa d’incentius als nous residents de primer curs de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària. A través d’aquest programa, els nous residents rebran entre 5.000 i 9.000 euros en funció d’on es trobi ubicada la unitat docent, i en el cas del Berguedà els incentius són més grans que a l’AMB precisament per afavorir a l’arribada de professionals.

En els últims mesos, el Berguedà ha fet una campanya de promoció de les noves places de residents en què s’exposa que la comarca està plena d’oportunitats d’oci i natura. A més, en l’àmbit professional, la residència al Berguedà permetrà gaudir d’una rotació entre l’atenció primària i l’atenció hospitalària per garantir la millor formació possible als residents.

Els professionals de Medicina (2 places per any) passaran, durant la seva residència pel CAP, Urgències, Cardiologia, Traumatologia, Endocrinologia, Digestiu, Oftalmologia, Pediatria, Geriatria, Pneumologia, Dermatologia, Ginecologia, Salut Mental, atenció rural, etc. En el cas d’Infermeria (1 plaça per any) passaran per CAP, Urgències, Cures, Endocrinologia, Pneumologia, Cardiologia, Oncologia, Sociosanitari, Laboratori, Consultes, Sala de parts, Pediatria, etc.

Tant l’Hospital de Berga com l’ICS han fet jornades de portes obertes per informar els professionals interessats a fer les seves residències en aquestes institucions. En el cas de l’Hospital, a més, continua vigent la possibilitat de demanar una visita personalitzada, a través de la web www.hsb.cat (apartat “Ser resident”)

La formació durarà quatre anys per als residents de Medicina i dos per als d’Infermeria i dona als futurs especialistes de ciències de la salut una oportunitat de formar-se en un entorn de treball rural i de proximitat amb la possibilitat de continuar treballant a la comarca quan acabin  la residència. En els pròxims dies, els futurs residents han de triar destinació.