Els Castellers de Berga estrenen el 5 de 7 a la Diada dels Quatre Fuets

És la primera diada d'ençà de l'esclat de la pandèmia en què la colla berguedana descarrega, en una mateixa actuació, tres castells de set pisos

Els Castellers de Berga han descarregat 3 castells de 7 pisos per primer cop aquesta temporada, aquest diumenge al matí. Ho han fet com a amfitrions, a la plaça de Sant Pere, en una Diada dels Quatre Fuets marcada per les altes temperatures. Els Castellers de Berga, a més, han estrenat, en segona ronda, el 5 de 7 aquesta temporada.

De fet, des del 20 de juliol de 2019 (amb la inactivitat a causa de la COVID-19 entremig) que els Castellers de Berga no descarregaven 3 castells de 7 en una mateixa diada. A més, és la sisena Diada dels Quatre Fuets consecutiva on els berguedans descarreguen el 5 de 7, convertint-lo en el castell més repetit en la diada d’abans de la Patum.

La diada ha començat amb els pilars caminant de les 3 colles. La colla berguedana ha fet un pilar de dol, en record al pare de la cap de colla, que ha mort recentment. En primera ronda, els de Berga han descarregat el quart 3 de 7 de la temporada, l’ha seguit l’estrena del 5 de 7 i han tancat actuació descarregant el 4 de 7, després d’un intent desmuntat. 3 pilars de 4 simultanis han tancat la diada.

Pel que fa a les colles convidades, totes dues han demostrat el gran nivell que tenen. Els Capgrossos de Mataró han descarregat el 4 de 8, el 2 de 7 (primer de la temporada) i el 3 de 7, mentre que els Minyons de Terrassa han descarregat el 4 de 8, el 3 de 8 i el 5 de 7.

X