Els Mossos controlaran el centre de Berga per Patum amb drons

És una de les grans novetats del dispositiu de Mossos per aquesta Patum. Fonts del cos han confirmat que al llarg dels cinc dies de Corpus passaran per Berga uns 400 efectius

Els Mossos d’Esquadra tindran vistes aèries de la Patum. És una de les grans novetats del dispositiu que el cos de policia estrenarà aquest Corpus. La unitat de drons controlarà des de l’aire tot el que passi als carrers del centre de la ciutat i, a més, supervisarà que ningú utilitzi drons per gravar la Patum, ja que està prohibit i en la darrera edició de la festa ja es va intentar.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han confirmat a l’Aquí Berguedà que, per Patum, tenen previst un dispositiu de 400 efectius entre els habituals ARRO, els agents de seguretat ciutadana, els equips dels controls de trànsit i els agents de paisà. Les mateixes fonts han afegit que enguany s’ha incrementat especialment els agents de paisà. A tots ells s’hi ha d’afegir la unitat de drons, que oferirà imatges en directe al centre de control que s’instal·larà a la comissaria de la Policia Local.

Els Mossos esperen que sigui una Patum amb molta gent i, per això, enforteixen el dispositiu. Ara bé, també matisen que, tenint en compte els precedents, “la gent que ve a Patum, ve amb ganes de festa, però per res amb ganes de cometre delictes”. Això sí, demanen responsabilitat, sobretot a l’hora d’agafar el cotxe tornant de festa: en l’última edició no hi va haver cap accident d’algú que tornés de Patum i, per aquest Corpus, l’objectiu és reeditar la fita.

X