Un Corpus a 37º: Berga, a les portes de la Patum més calorosa de la història

El pic de calor serà divendres, per la Patum infantil, quan es pot arribar als 37 graus o, fins i tot, a fregar els 38

Aquesta Patum té molts números de ser la més calorosa de la història. En una conversa amb l’Aquí Berguedà, el meteoròleg i regidor de Berga, Aleix Serra, detalla que ja hi ha dos episodis de calor recents per Patum, que són el 2017 (es va arribar als 35 graus en algun moment) i el 2003 (es va fregar els 36). Ara bé, per a aquest Corpus, Serra apunta que es podria arribar als 37 o, fins i tot, als 38 graus.

El pic de calor serà divendres, per la Patum infantil. Però des d’aquest dimarts fins al mateix divendres es preveu que les temperatures pugin sense aturador. Precisament per això, l’Ajuntament té previst reforçar les recomanacions per a les persones vulnerables, sobretot de cara al passacarrers de dimecres al migdia i a les Patums de Lluïment a la plaça, que és quan s’estima que la calor pot ser més difícil de suportar.

Aleix Serra creu que, aquest Corpus, no s’arribarà al rècord de temperatura màxima en un juny a Berga (es tenen dades dels últims 30 anys), però poc li faltarà. Ara mateix el rècord és del 28 de juny del 2019, quan es va arribar als 40 graus.

Les possibilitats de xàfecs, mínimes

Les probabilitats que plogui per Corpus, una de les grans preocupacions dels patumaires en cada edició de la festa, són escasses. Hi ha una molt petita possibilitat de precipitació dimecres a la tarda, però no afectaria els actes de Patum perquè, quan comenci el passacarrers del vespre, ja haurà passat.

També hi ha alguna possibilitat que plogui dijous, tot i que molt baixa i gairebé descartable. La resta de dies és encara més difícil que hi hagi cap descarregada important.